ULTIMA ORĂ 11 iulie 2012

Ponta: Referendumul va fi organizat conform deciziei CCR

de Covasna Media | 377 vizualizări

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la Bruxe­lles, că referendumul pentru suspendarea lui Traian Bă­sescu se va organiza conform deciziei CCR, anume va fi valid doar dacă vor ieși la vot 50% + 1 dintre cetățenii cu drept de vot, adică 9 milioa­ne de români. Procedura urmea­ză să fie reglementată de către Parlament, a mai spus Ponta.

„Guvernul va organiza referendumul conform legii şi conform deciziei Curţii Constituţionale. Guvernul nu poate modifica legea, doar Parlamentul o poate face. Am trimis scrisori celor doi preşedinţi ai Camerelor să facem o sesiune încât să punem legea în acord cu decizia CCR. I-am explicat domnului preşedinte Anto­nescu că desfăşurarea acestui referendum trebuie să fie în acord cu decizia CCR", a spus Ponta.

„Conform procedurilor, rezultatul referendumului trebuie validat de CCR. Dacă 9 milioane de votanţi vor veni la referendum atunci CCR va valida acest referendum. Rezultatul votului va rezolva disputele dintre partidele politice“, a mai spus premierul.

Ponta a subliniat că au fost respectate procedurile în procesul de suspendare a lui Traian Băsescu.

„I-am asigurat pe parte­nerii noştri din Europa că România e o ţară care res­pectă normele, nu va fi încălcată legea, iar luptele politice interne se vor supune regu­lilor democratice şi constituţionale. I-am spus preşe­. dintelui PE că decizia CCR a fost făcută publică ieri. Procedura suspendării preşe­dintelui de către parlament e o luptă între parlament şi preşedinte, nu între guvern şi preşedinte. CCR a decis că parlamentul a respectat toa­te regulile constituţionale în procesul suspendării preşe­dintelui Băsescu", a mai precizat Ponta.

Curtea Constituţională a decis, marţi, că legea refere­ndumului este constituţio­nală, dar numai în condiţiile în care la referendum se vor prezinta 50% plus unu din persoanele înscrise pe listele electorale permanente.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.