ULTIMA ORĂ 29 iunie 2016

Pâinea, legumele şi fructele s-ar putea ieftini datorită scăderii la 9% a TVA-ului la lucrări agricole

de Covasna Media | 807 vizualizări

Legumele, fructele şi pâinea ar trebui să se ieftinească cu 10-12%, după ce Guvernul a decis să scadă TVA-ul de la 20% la 9% pentru lucrări agricole, din 1 august, a declarat Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), informează Adevărul Financiar.

Guvernul a adoptat, miercuri, aplicarea de la 1 august 2016 a unei cote reduse de TVA de la 20 la 9% pentru livrarea  celor mai importante produse utilizate pentru producţia agricolă, respectiv:  îngrăşăminte, pesticide, seminţe şi alte produse agricole destinate însămânţării sau plantării, precum şi pentru prestările de servicii specifice de tipul celor utilizate în sectorul agricol, cum sunt: arat, semănat, prăşit, erbicidat, recoltat, fertilizat, greblat, balotat etc. Reprezentanții agricultorilor spun că măsura i-ar avantaja atât pe producătorii din agricultură, cât şi pe consumatori.

Potrivit unui comunicat emis de Executiv, modificarea are rolul de a crea premisele pentru stimularea persoanelor care desfăşoară activităţi în domeniul agricol, creşterea nivelului de accesibilitate la bunurile/servicii de tipul celor utilizate în sectorul agricol, facilitarea de noi investiţii în agricultură în perioada următoare, derularea în condiţii optime a programelor de investiţii din fondurile europene nerambursabile în sectorul agricol, sustenabilitatea sectorului agricol, în vederea atingerii obiectivelor asumate de România prin Tratatul de Aderare.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 30 iunie 2016
Reducerea asta a TVA a fost de fiecare data cam asa: mult marketing, efecte subtiri in portofelele oamenilor... Mai ales dupa cateva saptamani-luni, preturile revin incet-incet la valoarea dinaintea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.