ULTIMA ORĂ 11 aprilie 2012

OTV mai poate emite doar până la 4 iulie

de Covasna Media | 340 vizualizări

CNA a înjumătăţit, marți, din nou licenţa OTV, televiziunea având permisiunea de a mai emite doar până la 4 iulie.

Motivul sancțiunii este că postul difuzează continuu publicitate politică la Partidul Poporului Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală.

Sancţiunea este cea mai severă din istoria Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) și a fost propusă de Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA.

De asemenea, sancţiunea, adoptată cu unanimitate de voturi, a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV în perioada 29 martie - 8 aprilie.

OTV a transmis mesaje de publicitate politică

În această perioadă, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru "viitorul preşedinte al României" Dan Diaconescu, dar şi la formaţiunea politică pe care acesta o conduce - Partidul Poporului.

Licenţa audiovizuală a OTV ar fi expirat pe 28 septembrie 2012, după ce, pe 27 martie, CNA hotărâse deja înjumătăţirea licenţei OTV (care ar fi expirat în mod normal pe 1 aprilie 2013).

Sancțiuni pentru OTV

Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA , a atras atenția asupra "mitei electorale" promisă de partidul lui Dan Diaconescu potenţialilor alegători, a manipulării oamenilor și a folosirii copiilor minori.

De asemenea, OTV va fi obligat să îşi întrerupă programul obişnuit joi seara, între orele 19.00 - 19.10 şi să difuzeze decizia CNA de înjumătăţire a licenţei OTV şi motivele care au stat la baza acestei hotărâri luate de membrii Consiliului.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.