ULTIMA ORĂ 21 februarie 2011

Operaţiunea "Curăţenie în vămi" s-a reluat: Razie de amploare la Vama Albiţa

de Covasna Media | 467 vizualizări

Operaţiune de amploare la Vama Albiţa, cel mai mare punct de frontieră de la est. Procurorii fac percheziţii şi la locuinţele vameşilor. Sunt verificate 70 de persoane, cercetările vizând luarea de mită şi traficul de ţigări. 53 de poliţişti de frontieră au fost ridicaţi de anchetatori şi urmează să fie audiaţi de procurori, în urma descinderilor din vamă şi din localităţile Bârlad, Huşi şi Vaslui.

După descinderile din vămile din vestul ţării, procurorii au revenit în est. Percheziţiile şi descinderile vizează zeci de vameşi şi poliţişti de frontieră suspectaţi de luare de mită şi trafic de ţigări.

53 de poliţişti de frontieră de la Vama Albiţa, printre care şi 5 ofiţeri, au fost ridicaţi, luni dimineaţa, de anchetatori şi urmează să fie audiaţi de procurori, în urma descinderilor din vamă şi din alte locaţii din judeţul Vaslui, au declarat pentru NewsIn surse judiciare. Aceştia au fost urcaţi în autocare şi sunt transportaţi la Bucureşti pentru audieri.

La această oră, traficul a fost reluat pe ambele sensuri, după ce a fost blocat mai bine de două ore. De altfel, activitatea în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa a fost reluată parţial.

Atât la ieşire cât şi la intrarea în ţară s-au format cozi.

Vameşii care au ajuns la Albiţa pentru a intra în tură sunt ridicaţi de poliţişti. Se pare că sunt vizaţi mai mulţi poliţişti de frontieră decât vameşi.

"Aşteptăm de săptămâna trecută. Probabil că o să-i aducă la Curtea de Apel Bucureşti, în condiţiile în care avem 15 Curţi de Apel în toată ţara. Aici, unde vorbim de 50-100 de euro mită, vor primi mandate de arestare. Cu cât prejudiciul e mai mare, va fi în libertate, cu cât e mai mic, va fi arestat. Operaţiuni de acest gen erau necesare pentru că, în condiţiile de criză, totuşi acest fenomen se cunoştea în vamă, nu era o nouate. Nu trebuia să bage aparatură sau ofiţeri sub acoperire", a declarat, la Realitatea TV, Dumitru Coarnă, consilier juridic SNPPC.

(www.realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.