ULTIMA ORĂ 16 mai 2011

O parte dintre foştii mineri din zona Baraolt vor să se recalifice în ospătari sau bucătari

de Mediafax | 417 vizualizări
O parte dintre foştii mineri din zona Baraolt vor să se recalifice în meseriile de ospătar şi bucătar, în cadrul unui proiect MIOS, cu speranţa că îşi vor găsi de lucru în Ungaria. Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, Kelemen Tibor, a declarat că în cadrul unui proiect MIOS - Măsuri Integrate pentru Ocuparea Şomerilor - vor începe, în luna martie, în Covasna, două cursuri de

O parte dintre foştii mineri din zona Baraolt vor să se recalifice în meseriile de ospătar şi bucătar, în cadrul unui proiect MIOS, cu speranţa că îşi vor găsi de lucru în Ungaria.

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, Kelemen Tibor, a declarat că în cadrul unui proiect MIOS - Măsuri Integrate pentru Ocuparea Şomerilor - vor începe, în luna martie, în Covasna, două cursuri de calificare, la care se vor putea înscrie 500 de persoane, dintre care aproape jumătate vor beneficia de pregătire gratuită.

Astfel, şomerii din judeţ vor avea posibilitatea să urmeze cursuri de calificare în meseriile de ospătar şi bucătar, Kelemen afirmând că acest proiect este o oportunitate şi pentru foştii mineri din zona Baraolt.

Kelemen Tibor a precizat că, până în prezent, aproape 100 de persoane din oraşul Baraolt s-au înscris la aceste cursuri, o parte dintre acestea fiind foşti mineri.

"Minerii nu mai au posibilitatea să redevină mineri şi i-am întrebat pe cei din Baraolt de ce vor să devină ospătari şi bucătari şi mi-au spus că aceste meserii sunt căutate în Ungaria. Ei ştiu maghiara, care este limba lor maternă, şi probabil vor putea lucra şi la Balaton, la vară", a spus directorul AJOFM Covasna.

În prezent, rata şomajului în judeţul Covasna se ridică la 9,63 la sută.

best male enhancement pills - http://anabolicsteroidsonlinebest.com/ - http://toincreasespermcounthow.com/ - brain fog after eating - visit this site

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.