ULTIMA ORĂ 6 iunie 2011

Ministrul Agriculturii: Legumele produse în România sunt sigure

de Covasna Media | 422 vizualizări

Ministrul Agriculturii a dat asigurări, în cadrul unei conferinţe de presă, că în România produsele legumicole prezintă garanţie pentru consumatori. Valeriu Tabără a precizat că autorităţile analizează în mod constant toate legumele, inclusiv castraveţii. Ministrul i-a sfătuit însă pe consumatori să treacă orice fruct sau legumă "printr-un sistem elementar de igienă".

„Vă spun cu toată răspunderea ca producţia de legume, inclusiv cea de castraveţi, este una sigură pentru consum. (...) Nu există niciun impediment pentru consum”, a spus Tabără.

„Agentul E.coli este patogen numai în anumite condiţii. Nu trăieşte in interiorul fructului. Se găseste numai la suprafaţă. Printr-o igienă corespunzatoare a legumelor si fructelor se poate preveni boala”, a mai precizat ministrul.

De asemenea, Valeriu Tabără le-a cerut producătorilor să anunţe toate pierderile estimate pentru a avea o situaţie clară în ceea ce priveşte măsurile de sprijin.

Valeriu Tabără a susţinut o conferinţă de presă pe tema epidemiei de E. coli. La conferinţă a participat şi preşedintele Autorităţii Sanitar Veterinare.

De o săptămână şi jumătate, de când au apărut primele cazuri de îmbolnăviri cu E.coli, standurile cu castraveţi din magazine rămân pline de dimineaţă până seara. Prea puţini se încumetă să-i mai cumpere.

Bacteria ucigaşă a făcut până acum 19 decese în Europa. E. coli nu a ajuns în România, iar autorităţile de la noi dau asigurări că legumele noastre nu reprezintă nici un pericol, atât timp cât sunt respectate toate condiţiile de igienă.

Ministrul Agriculturii din Saxonia Inferioară ( land al Germaniei), Gert Lindemann, a declarat duminica aceasta că epidemia cauzată de bacteria E-coli ar fi putut izbucni de la nişte seminţe germinate.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.