ULTIMA ORĂ 26 ianuarie 2011

Medicii rezidenţi vor face gărzi pentru care vor fi plătiţi

de Covasna Media | 578 vizualizări

Guvernul a aprobat facilitarea accesului medicilor rezidenţi la gărzi, dar şi includerea absolvenţilor de medicină care nu au trecut examenul de rezidenţiat în sistemul sanitar, dar cu atribuţii limitate.

Prin modificarea actului normativ referitor la desfăşurarea rezidenţiatului, medicii rezidenţi din anul III vor putea fi introduşi în liniile de gardă, cu excepţia primei linii de gardă a spitalelor clinice, situaţie în care se află 4.541 de medici.

"O altă noutate este aceea că pentru rezidenţii din anul IV există posibilitatea să facă parte din prima linie de gardă ceea ce înseamnă o oarecare răspundere limitată, sub supravegherea unui medic specialist sau primar care se află de gardă la domiciliu. Este vorba de 3.869 de medici care vor putea fi folosiţi în beneficiul pacienţilor", a spus ministrul Sănătăţii, Cseke Attila adăugând că rezidenţii vor fi plătiţi pentru gărzile efectuate.

De asemenea, absolvenţii de medicină care nu reuşesc la concursul de rezidenţiat vor putea fi folosiţi în spitalele neclinice şi în cabinetele medicilor de familie pentru consultaţii sau intervenţii minore. "Activităţile şi competenţele acestora vor fi stabilite în perioada următoare vor fi stabilite de către Ministerul Sănătăţii împreună cu Colegiul Medicilor, care sprijină această iniţiativă a noastră", a mai spus Cseke.

(ww.realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.