ULTIMA ORĂ 21 iunie 2011

Mărmureanu: Un cutremur catastrofal va avea loc în România

de Covasna Media | 534 vizualizări

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului de Fizică a Pământului, a spus că un cutremur catastrofal va avea loc şi în România, un cutremur de peste şapte grade, potrivit b1.ro. Din analizele făcute reiese că "este exact fereastra potrivită", a adăugat acesta.

Specialistul a precizat totuşi că un cutremur precum cel din Japonia nu poate avea loc în România.

"Pământul este aşa cum este el. Noi am făcut analize de peste 600 de ani. Ce se întâmplă acum în Japonia ştiam de mult timp, e publicat. Şi lucrurile durează până în 2022. Ştiam că este o fereastră, 2006 - 2022. Şi nu e terminată povestea în Japonia, pentru că urmează partea de est a Japoniei. Ei s-au temut de partea vestică", a explicat Gheorghe Mărmureanu.

"Un cutremur catastrofal, urmează unul foarte adânc. Cea mai scurtă durată în timp, sunt analize de 600 de ani. Eu vorbesc de unul catastrofal, nu din astea mici. Un cutremur de peste 7. Sunt 64 de ani. 1977 şi cu 64 fac 2041. Este exact fereastra care nouă ne iese din alte analize. Deci este exact fereastra", a mai spus Gheorghe Mărmureanu.

Referitor la rezistenţa seismică a pasajului Basarab, Mărmureanu a spus că o serie de aparate speciale ce detectează seismele au fost instalate pe structura pasajului. În cazul unui cutremur şoferii vor fi avertizați prin diverse semnale.

(www.realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
florin, 22 iunie 2011
asa, si? daca e cutremur care e faza. De murit tot o sa murim, dar nu cand vrea marmurel. Am trecut de sute de preziceri de-ale luisi.....nimic. O da si el la ghici, poate, poate se nimereste citeste integral
Marian, 21 iunie 2011
Mărmureanu e un bosorog tampit care in loc sa-si vada de viata lui,creaza panica pe unde calca si cu fiecare cuvant care-i iese pe gura aia spurcata.
eu, 21 iunie 2011
Nu stiu astea din Japonia sau SUA cand o sa fie cutremur si vine asta sa ne zica...
Primar_la_Hetea, 21 iunie 2011
Cati bani ati primit de la firmele de asigurare, ca sa bagati iar frica in oameni ?
cecile, 21 iunie 2011
fereastra, fereastra!?!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.