ULTIMA ORĂ 7 septembrie 2011

Marcel Pavel şi FRF, amendaţi pentru intonarea greşită a textului inmului naţional

de Covasna Media | 415 vizualizări

Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Marcel Pavel urmează să fie amendaţi cu câte 5.000 de lei, pentru intonarea imnului naţional cu alt text, a declarat prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, citat de Mediafax. Incidentul a avut loc înaintea meciului România - Franţa, jucat, marţi seară, pe Naţional Arena.

"Astăzi, Prefectura Capitalei va sancţiona FRF şi personala vinovată, în speţă Marcel Pavel, cu câte 5.000 de lei, aceasta fiind obligaţia legală a prefectului. Dacă noi în ţară nu ne respectăm valorile naţionale, este cu atât mai probabil să nu fim respectaţi în competiţiile naţionale de către alţii, pentru că drapelul, imnul şi stema naţionale sunt simbolul României ca stat şi nu avem voie nici moral, nici legal să nu le respectăm", a declarat Atănăsoaei.

La începutul meciului România-Franţa, interpretul Marcel Pavel a cântat într-o variantă modificată imnul naţional, în debutul partidei România-Franţa. Artistul a cântat, în cea de-a doua strofă a imnului, versuri din strofa întâi. El a renunţat la versurile "Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/ Triumfător în lupte, un nume de Traian!", aflate în a doua strofă, şi le-a înlocuit cu versurile din prima strofă.

Marcel Pavel susţine că nu a greşit versurile când a intonat imnul naţional, ci aşa a stabilit cu Federaţia Română de Fotbal. Cântăreţul spune că acele două strofe au fost alese special pentru a fi repetate pentru a-i îndemna pe tricolori la luptă.

„Nu a fost o greşeală, a fost inţenţionat aleasă aceasta strofă. Ca un îndemn al echipei naţionale. Ca să fie mai simplu pentru suporteri, am ales această strofă ca să se repete, să poată cânta toata lumea cu noi”, a declarat artistul.

Primarul general Sorin Oprescu crede că greşeala lui Marcel Pavel a fost provocată de emoţii.

(Antena3.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.