ULTIMA ORĂ 27 iunie 2012

Lovitură pentru turişti. Angajaţii hotelurilor din Grecia au intrat în grevă

de Covasna Media | 404 vizualizări

Angajaţii hotelurilor din Grecia au intrat miercuri în grevă timp de 24 de ore. Turismul elen a înregistrat pierderi foarte mari în ultimii ani, din cauza instabilităţii politice şi sociale. Ceea ce a dus la desfiinţarea a peste 3.000 de locuri de muncă în acest sector.

Angajaţii hotelurilor protestează faţă de o lege adoptată recent, care le dă dreptul angajatorilor să reducă salariile sau să concedieze oameni mai uşor.

"Încearcă să sperie tot timpul angajaţii că îşi vor pierde locurile de muncă, în condiţiile în care rata şomajului este în creştere în Grecia. Vor să ne reducă salariile, iar acum, când concediază majoritatea personalului, încearcă să ne oblige pe noi, restul, să muncim mai mult", spune un angajat.

Protestul intervine în condiţiile în care numărul turiştilor veniţi în Grecia a scăzut semnificativ în primele luni ale anului.

"Am pierdut numeroase cereri, cereri ale turiştilor, în primele cinci luni ale anului, iar acum alergăm să recuperăm timpul pierdut şi clienţii pierduţi", a declarat GEORGE TSAKIRIRS, preşedintele Uniunii Hotelierilor din Grecia.

Potrivit autorităţilor elene, cele mai mari pierderi s-au înregistrat în mai, după primele alegeri legislative. Scrutinul nu a permis formarea unui guvern, iar criza politică din ţară s-a accentuat.

"Nimeni nu merge într-o ţară, dacă ştie că nu este stabilă, dacă ştie că nu există stabilitate politică. Din păcate, în această iarnă şi în ultimele trei sau patru ierni ni s-a făcut multă publicitate negativă", spune ALEXANDRIS VASSILIKOS, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor Atena-Attica.

În ultimii ani, 18 hoteluri s-au închis la Atena şi peste 80 în toată Grecia, din cauza crizei. Iar autorităţile avertizează că anul acesta se anunţă şi mai dificil. Pe de o parte, veniturile potenţialilor turişti străini au scăzut. Pe de alta, o parte dintre cei care vor să călătorească în această vară aleg Londra, unde au loc Jocurile Olimpice.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.