ULTIMA ORĂ 24 aprilie 2012

Licenţa OTV, redusă a treia oară! Postul se va închide pe 29 mai

de Covasna Media | 323 vizualizări

Decizie fără precedent a CNA! Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au redus marţi pentru a treia oară licenţa OTV, astfel că postul lui Dan Diaconescu mai poate emite doar până la 29 mai.

CNA continuat, marţi, reducerea licenţei OTV, pentru că televiziunea difuzează continuu publicitate politică pentru Partidul Poporului Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală, informează Mediafax.

În urma deciziei CNA, postul mai poate emite doar până la 29 mai.

Decizia de sancţionare a fost luată, în şedinţa CNA, cu şapte voturi "pentru" şi unul "împotrivă".

"Noi nu desfiinţăm postul, doar aplicăm legea", a spus Cristina Trepcea, membru al CNA.

Potrivit paginademedia.ro, reprezentanţii OTV au susţinut din nou că Dan Diaconescu nu este preşedinte PPDD şi nu poate fi considerat preşedinte al partidului.

În urma discuţiilor, Cristina Trepcea, membru CNA, a izbucnit: "Discuţiile acestea insultă inteligenţa unui copil handicapat. Sper că domnul Dan Diaconescu vă plăteşte regeşte ca să vă comportaţi aşa".

Reprezentanţii OTV: "Am solicitat o decizie mai blândă, după cum aţi remarcat. Sunt mult mai puţine abateri. Vom remarca acolo doar câteva mici scăpări. Faţă de abaterile din primul raport sunt mult mai puţine."

Cristina Trepcea, membru CNA: "Eu refuz să mai iau parte la aceste discuţii. Nu avem ce să discutăm cu ei când spun că Dan Diaconescu nu este preşedintele PPDD."

Sancţiunea dată marţi de CNA a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV în perioada 12 - 19 aprilie.

În această perioadă, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru "viitorul preşedinte al României" Dan Diaconescu, dar şi pntru formaţiunea politică pe care acesta o conduce - Partidul Poporului.

Licenţa audiovizuală a OTV ar fi expirat pe 28 septembrie 2012, după ce, pe 27 martie, CNA hotărâse deja înjumătăţirea licenţei OTV (care ar fi expirat în mod normal pe 1 aprilie 2013).

În data de 10 aprilie, CNA a decis, însă, din nou înjumătăţirea licenţei, pentru că Dan Diaconescu a continuat să îşi facă publicitate politică, astfel că televiziunea mai putea emite până pe 4 iulie. Acum, în urma noii decizii a CNA, televiziunea lui Dan Diaconescu mai poate emite până pe 29 mai.

Ulterior, dacă doreşte ca OTV să mai poată emite, Dan Diaconescu trebuie să solicite CNA o nouă licenţa audiovizuală.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.