ULTIMA ORĂ 9 februarie 2012

Liberalii, iritaţi de discursul lui Ponta. Ei au convocat o şedinţă ad-hoc

de Covasna Media | 323 vizualizări

Liderii PNL se vor întruni în şedinţa Biroului Politic Central al partidului, joi, la ora 14.30. Şedinţa convocată ad-hoc de conducerea PNL i-a surprins chiar şi pe unii lideri ai partidului şi are loc pe fondul nemulţumirilor provocate în rândurile formaţiunii liberale de acţiunile PSD în raport cu noul Cabinet Ungureanu, au declarat surse din partid.

Potrivit surselor citate, picătura care a umplut paharul a fost discursul rostit în plenul Camerelor reunite de către liderul PSD Victor Ponta, care nu a fost nici pe de parte la fel de vehement ca partenerii de uniune în ceea ce priveşte criticile la adresa premierului desemnat Mihai Răzvan Ungureanu, ba mai mult, a lăsat loc şi unei eventuale cooperări politice.

Imediat după ce Ponta şi-a încheiat discursul, ceva mai lung chiar şi decât al premierului venit să ceară votul de învestitură al Parlamentului, a apărut şi anunţul referitor la organizarea şedinţei PNL, care însă nu a fost însoţit şi de o temă sau ordine de zi.

Surse din partid susţin că liderii liberali sunt nemulţumiţi de atitudinea PSD, având în vedere că în USL s-a stabilit ca parlamentarii să nu participe nici măcar fizic la şedinţa de învestitură.

De altfel, încă de la anunţarea noului Cabinet, PSD şi PNL au avut atitudini diferite, cea a PNL fiind foarte vehementă, în timp ce PSD a fost ceva mai nuanţat, comentând mai mult procedurile parlamentare în numirea Guvernului.

Inclusiv într-o emisiune televizată care avea ca temă Cabinetul Ungureanu, liderul PNL Crin Antonescu a fost foarte critic, în timp ce Ponta a ales să părăsească emisiunea, lucru remarcat şi de comentatorii politici.

Potrivit surselor citate, liderii PNL vor face "o precizare" faţă de discursul lui Victor Ponta din plenul Parlamentului, însă nu vor lua "decizii dramatice" cu privire la USL.

USL a anunţat că nu va participa la votul de învestitură a Cabinetului Ungureanu, care se va da joi.

Totuşi, din partea PSD sunt prezenţi în sala de plen Victor Ponta, Ilie Sârbu şi Mircea Duşa, în timp ce de la PNL nu este prezent niciun lider.

În plus, Victor Ponta a susţinut în plen un amplu discurs, în care a spus inclusiv că opoziţia este deschisă dialogului cu viitorul premier.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.