ULTIMA ORĂ 16 august 2017

Legendarul hocheist Nicolae Vișan s-a stins din viață

de Iulia Drăghici - Taraș | 3423 vizualizări

Fostul hocheist din naționala României, stabilit la Sfântu Gheorghe, a plecat la cele veșnice la vârsta de 64 de ani

Un infarct i-a adus sfârșitul duminică seara, pe 13 august, lui Nicolae Vișan, fost membru în cea mai bună echipă pe care hocheiul românesc a avut-o vreodată.

Născut la 28 februarie 1953, în localitatea Balta Albă, de lângă București, Nicolae Vișan s-a declarat încă din copilărie iubitor al sporturilor pe gheață. Acesta a fost membru de bază în echipa de aur a hocheiului românesc. La vârsta de 22 de ani, respectiv în anul 1976, acesta scria istorie cu reprezentativa țării, care, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Innsbruck, reușea să învingă cea mai bună echipă din lume, campioana mondială de atunci, reprezentativa Statelor Unite ale Americii.

După ce s-a retras din viața sportivă, Nicolae Vișan a pus la Sfântu Gheorghe bazele unei dintre cele mai apreciate firme de produse și echipamente sportive, Torpi.

Apropiații spun despre el nu doar că a fost un om harnic, recunoscut în lumea sportului ca fiind o persoană implicată în tot ceea ce făcea, dar și un suflet mare, care nu contenea să îi ajute, necondiționat, pe cei aflați în nevoie.

Cei care doresc să îl conducă pe Nicolae Vișan pe ultimul drum, o pot face miercuri, 16 august. Înmormântarea va avea loc de la ora 15:00, la Cimitirul comun din municipiul Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.