ULTIMA ORĂ 6 februarie 2013

La ce pericol se expun bărbaţii care petrec mult timp în faţa televizorului

de Covasna Media | 388 vizualizări

Bărbaţii care petrec peste 20 de ore pe săptămână în faţa televizorului au o calitate a spermei inferioară aceleia a bărbaţilor care se uită mai puţin timp la programele prezentate pe micile ecrane, afirmă autorii unui studiu american.

Bărbaţii care petrec peste 20 de ore pe săptămână în faţa televizorului au o calitate a spermei inferioară

Cercetătorii americani de la Harvard School of Public Health din Boston au analizat eşatioane de spermă recoltate de la 189 de bărbaţi tineri (18-22 ani), cărora le-au adresat câteva întrebări precise despre stilurile lor de viaţă (exerciţii fizice, alimentaţie, televiziune).

Bărbaţii care petreceau mai mult de 20 de ore pe săptămână în faţa televizorului prezentau o concentraţie a spermatozoizilor cu 44% mai mică decât aceea a bărbaţilor care petreceau mai puţin timp în faţa micului ecran.

Un alt factor important este reprezentat de exerciţiile fizice practicate de bărbaţi, afirmă autorii acestui studiu, publicat marţi în British Journal of Sports Medicine, o revistă publicată de grupul British Medical Journal (BMJ).

Bărbaţii care fac mai mult de 15 ore de sport pe săptămână prezintă o concentraţie a spermatozoizilor cu 73% mai mare decât aceea a bărbaţilor care fac mai puţin de cinci ore de sport pe săptămână.

Totuşi, în toate cazurile analizate, concentraţiile de spermatozoizi au fost suficient de mari pentru a permite conceperea unui copil, au precizat savanţii americani.

Calitatea spermei pare să urmeze o curbă descendentă de mai multe decenii în câteva ţări occidentale, însă motivele din spatele acestei situaţii nu sunt cunoscute cu certitudine.

Oamenii de ştiinţă bănuiesc că stilul de viaţă sedentar şi absenţa exerciţiilor fizice sunt parţial responsabile de acest declin.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.