ULTIMA ORĂ 15 februarie 2011

La ce boli sunt expuşi copiii care beau cola

de Covasna Media | 632 vizualizări

75% dintre copiii americani beau zilnic sucuri bogate în cofeină, de tip cola, arată un studiu recent. Sucurile bogate în cofeină sunt asociate cu apariţia ADHD-ului, tulburări ale somnului, lipsa puterii de concentrare şi compromit sănătatea oaselor, din cauza cofeinei conţinute.

"Părinţii ar trebui să fie conştienţi de influenţa potenţial negativă pe care o are cofeina asupra calităţii somnului unui copil. Astfel de băuturi mai pot distruge şi ficatul", precizează doctorul William Warzack, potrivit gandul.info.

Studiile de specialitate au arătat că micuţii care beau băuturi de tip cola, de cel puţin două ori pe zi, au oasele fragile. Se pare că unul dintre motive este faptul că aceste băuturi înlocuiesc consumul de lapte sau sucuri naturale, lichide esenţiale pentru buna dezvoltare a copiilor. Un alt motiv ar fi conţinutul ridicat de cofeină.

A treia explicaţie posibilă este legată de acidul fosforic conţinut de aceste sucuri. Din cauza faptului că organismul neutralizează acidul fosforic cu ajutorul calciului, în corp apare un dezechilibru.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
annna, 17 februarie 2011
ce dreptate au de cand nu mai bea fata mea cola ...doarme fara nici o problema ...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.