ULTIMA ORĂ 10 aprilie 2012

Korodi Attila a depus jurământul în funcția de ministru al Mediului

de Covasna Media | 346 vizualizări

Attila Korodi a depus jurământul după ce Președintele României, Traian Băsescu, a semnat în această după-amiază decretul pentru numirea lui Attila Korodi în funcţia de ministru al Mediului şi Pădurilor.

Potrivit Administrației prezindențiale, ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de ministru al Mediului şi Pădurilor va avea loc în această seară, la ora 19.30, după publicarea decretului în Monitorul Oficial al României.

Korodi, votat în unanimitate ca succesor al lui Borbely

Consiliul Permanent al UDMR l-a desemnat, marți, în unanimitate, pe succesorul lui Laszlo Borbely în funcția de ministru al Mediului în persoana Attila Korodi, care a mai deținut acest portofoliu în 2007.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că Attlila Korodi a fost singura nominalizare și a fost votat în unanimitate de conducerea Uniunii.

Liderul UDMR a precizat că îi va transmite propunerea premierului Mihai Răzvan Ungureanu și și-a exprimat speranța că instalarea în funcție va avea loc chiar în această seară sau cel târziu mâine.

Kelemen Hunor a subliniat că în nominalizarea lui Korodi la Mediu a contat mult experiența și profesionalismul său.

Cine este Korodi Attila

Korodi Attila are 35 de ani. După alegerile parlamentare din noiembrie 2004, el a fost desemnat de către UDMR pentru postul de secretar de stat la Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor, ocupându-se de coordonarea Departamentului de Integrare Europeană. În aprilie 2007, Korodi a fost numit ministru al Mediului, post ocupat timp de un an.

În declarația de avere depusă în 6 iunie anul trecut, Attila Korodi, în calitate de președinte al Comisiei pentru politică externă din cadrul Camerei deputaților, deține un teren intraviln de 1700 de metri pătrați în Cioboteni, Miercurea Ciuc, un apartament în Miercurea Ciuc și un autoturism Skoda Octavia, din 2007. Sumele din conturile deputatului Korodi la data depunerii declarației, aici.

Declarația de intese depusă la aceeași dată include patru societăți comerciale în care Korodi are calitatea de asociat. Valoare părților sociale se ridică la aproximativ 4300 de lei. El mai este președinte și membru în trei asociații și are menționate două contracte de perestări servicii, conform legislației privind achizițiile publice, cu „Comuna Frumoasa” și Consiliul Județean Harghita. Declarația integrală, aici.

Cum a devenit postul vacant

Laszlo Borbely a demisionat săptămâna trecută din funcţia de ministru, după ce DNA a declanșat împotriva sa urmărirea penală pentru trafic de influență și fals în declarații. Până la numirea unui nou ministru al Mediului, interimatul este asigurat de premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

Kelemen Hunor are încredere deplină în Borbely

Întrebat dacă UDMR va vota în Parlament pentru ridicarea imunității lui Laszlo Borbely, liderul Kelemen Hunor a spus că va face anunțul în acest sens la momentul potrivit, însă a subliniat că fostul ministru are susținere totală din partea partidului și se bucură de încredere deplină din partea sa.

Kelemen este încredințat că Borbely își va dovedi nevinovăția, însă a pus sub semnul întrebării durata unui astfel de demers juridic, invocând cazul lui Zsolt Nagy al cărui proces, ce durează de șase ani - „mult, mult peste limită” după cum s-a exprimat liderul UDMR, a întrerupt o potențială carieră politică strălucită.

Korodi va face o reevaluare în privința Roșia Montana

Attila Korodi a declarat că îi face onoare să fie nominalizat pentru Mediu și consideră aceasta nu o șansă, ci o responsabilitate. Korodi a subliniat că va avea în grijă un minister foarte important, care își va desfășura activitatea într-o perioadă preelectorală. El s-a declarat, însă, hotărât să aplice programul guvernului Ungureanu și și-a exprimat speranța că viziunea sa va aduce o valoare în plus.

Întrebat despre Roșia Montană, Korodi a răspuns că va cere să fie reluate și revăzute evoluțiile din ultimii doi ani în această problemă și abia apoi va formula o opinie.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.