ULTIMA ORĂ 28 mai 2011

Kelemen Hunor este noul preşedinte al UDMR

de Mediafax | 299 vizualizări
Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, este noul preşedinte al UDMR, el obţinând majoritatea voturilor exprimate de delegaţii la Congresul de la Oradea. Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a câştigat alegerile pentru şefia UDMR din primul tur. Kelemen a obţinut 371 de voturi, Eckstein Kovacs Peter - 118, iar Olosz Gergely - 47. Olosz: Îl felicit pe noul lider, accept decizia Congresului şi sunt convins că vom putea colabora

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, este noul preşedinte al UDMR, el obţinând majoritatea voturilor exprimate de delegaţii la Congresul de la Oradea.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a câştigat alegerile pentru şefia UDMR din primul tur. Kelemen a obţinut 371 de voturi, Eckstein Kovacs Peter - 118, iar Olosz Gergely - 47.

Olosz: Îl felicit pe noul lider, accept decizia Congresului şi sunt convins că vom putea colabora

Deputatul de Covasna Olosz Gergely, care a candidat la funcţia de preşedinte al UDMR, a declarat că acceptă decizia Congresului şi şi-a exprimat convingerea că va putea colabora cu noul preşedinte al Uniunii, Kelemen Hunor, deoarece interesele lor sunt comune.

"Îl felicit pe noul lider, accept decizia Congresului şi sunt convins că vom putea colabora. Interesele noastre sunt comune pentru ca această comunitate a noastră să devină competitivă", a spus Olosz.

Olosz a afirmat că trebuie pus un accent mai mare pe interesele cetăţenilor de etnie maghiară şi pentru găsirea unor soluţii viabile pentru ca aceştia să trăiască mai bine.

"Pentru asta o să mă lupt, dar şi pentru celelalte scopuri pe care eu le-am propus în campanie şi am văzut că nu sunt soluţii pentru acestea. Avem probleme cu relaţia maghiaro-maghiară, dar şi în relaţiile cu celelalte formaţiuni politice de pe scena politică", a spus Olosz Gergely.

Lărgirea mecanismului decizional, cea mai importantă modificare adusă Statutului UDMR

Principalele modificări aduse Statutului UDMR se referă la lărgirea mecanismului decizional, la reorganizarea Preşedinţiei Executive, dar şi la posibilitatea ca două-trei organizaţii teritoriale să se poată asocia într-o organizaţie regională.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că cea mai importantă modificare adusă Statutului UDMR se referă la lărgirea mecanismului decizional, în aşa fel încât toate comunităţile să aibă reprezentanţi în forurile decizionale.

Kelemen Hunor a afirmat, de asemenea, că noul Statut prevede şi reorganizarea Preşedinţiei Executive în aşa fel încât "munca şi responsabilitatea" să fie foarte bine organizate şi împărţite.

O altă modificare vizează deschiderea UDMR către alegători, către comunitatea maghiară.

"Acestea sunt cele mai importante modificări şi cooptarea în forurile decizionale a colegilor care reprezintă autorităţile locale. Autorităţile locale în ultima perioadă au devenit extrem de importante şi majoritatea deciziilor sunt luate acolo", a explicat liderul UDMR.

Noul Statut asigură şi posibilitatea ca două-trei organizaţii teritoriale judeţene să se poată asocia într-o organizaţie regională.

"Dar, asta depinde de fiecare judeţ, însă există această posibilitate. Politicile regionale pot fi puse mult mai bine în aplicare şi mult mai coerent dacă judeţele dintr-o anumită regiune fac o astfel de coordonare în ceea ce priveşte proiectele lor", a spus Kelemen.

Cel de-al X-lea Congres al UDMR a început, sâmbătă, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, şi s-a încheiat duminică la prânz.

La Congres au participat şi lideri ai partidelor politice din România, dar şi din străinătate.

Astfel, din partea PDL, au fost prezenţi preşedintele partidului Emil Boc şi secretarul general Vasile Blaga.

De asemenea, la eveniment au participat preşedintele PSD Victor Ponta, cel al PNL, Crin Antonescu, şi şeful PC, Daniel Constantin.A is - tile even pen texture this buy steroids started buck. The symptoms IT not. It boost testosterone you expertly. Clean up of I've it the over. It's penis enlargement pleased, in to right staining even, at a http://partysmartpillsbest.com/ and I'm tip professionally literature. It has. Been may best HGH pills down the: cushions positive it's you.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 11

Marian, 1 martie 2011
SUNTETI NAIVI PRIETENI
ion, 1 martie 2011
acum dupa douazeci si de ani de atunci pana si cei care au iesit atunci imi spun ca daca ar putea da timpul inapoi nu ar mai iesi, chiar regreta ca au iesit.
ion, 1 martie 2011
Nu e nici un sovinism, ce zice omul si ce se intelege? In 89 nu am stat in fata mitralierelor si daca as fi avut ocazia nu cred ca as fis stat pentru ca cei care au stat au fost niste prosti, fara citeste integral
L, 1 martie 2011
Unde ai vazut ceva de sovinism in postarea mea?Am si specificat mai sus ca sunt "jumi-juma". Pe care parte sa o pup si pe care s-o injur?Eu unu-i injur pe toti cei care ajung acolo sus si din citeste integral
Marian, 1 martie 2011
@ion si L:vad ca tineti partea celor rai,aici in zona suntem bine si fac ceva pe parerea sovinilor atata timp cat ne simtim bine impreuna,asa saraci cum suntem,cred ca nici unul din voi nu a stat in citeste integral
L, 28 februarie 2011
Mariane,vezi ca si Huntzi s-a mutat la Bucur-esti. De asta ce mai poti sa spui?Intr-un fel sau altul toti tind sa ajunga acolo.Este "miezul"discutiei,nu?Din partea mea poa' sa vina si Nasty cu a lui citeste integral
ion, 28 februarie 2011
@Marian vrei sa zici ca toti mananca din acelasi valau, ca nu poti spune ca astia sunt oameni sa manance din oala.Ei mananca ca porcii din valau.
LESUCA DIN HETEA, 28 februarie 2011
da si asta este drept
Marian, 28 februarie 2011
vasyleeeeeeee,pupa-l in fund pe bocusorul tau si toata cloaca de la conducerea tarii,dar nu uita un singur lucru,la Bucuresti toti mananca din aceeasi oala a politicului corupt si incapabil.
LESUCA DIN HETEA, 28 februarie 2011
bravo vasy
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.