ULTIMA ORĂ 16 august 2011

Istoria Românilor provoacă tensiuni la Chişinău

de Covasna Media | 499 vizualizări

Decizia Ministerului Educaţiei din Republica Moldova de a trece Istoria Românilor în rândul materiilor şcolare opţionale a provocat noi disensiuni în cadrul coaliţiei de la putere. Ea a fost criticată dur atât de unele componente ale coaliţiei, cât şi de mai mulţi analişti politici.

Partidul Liberal, unul dintre membrii Alianţei pentru Integrare Europeană, coaliţia aflată la putere în Republica Moldova a cerut Ministerului Educaţiei să-şi revizuiască decizia şi să introducă în programul şcolar două discipline distincte: Istoria Universală şi Istoria Românilor.

"Experienţă tragică a populaţiei din Republica Moldova, care în perioada sovietică a suferit vitregiile unui profund şi copleşitor proces de deznaţionalizare, iar ulterior, în timpul dictaturii comuniste din anii 2001-2009, românofobia şi antiromânismul au constituit politică oficială de stat, impun astăzi dezideratul rostirii clare şi fără ambiguităţi a adevărului despre identitatea naţională, despre istoria, limba şi cultura noastră", se arată într-un comunicat de presă al PL, citat de rfi.ro.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
"PANORAMIX", 16 august 2011
Mai fratilor hotarativa odata ce sunteti ?Romani sau Moldoveni ! Cei care va conduc sunt rusi comunisti asa ca vedeti ce alegeti tura viitoare ca noi am patit-o cu "PIRATU" ! De asta al nostru greu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.