ULTIMA ORĂ 21 ianuarie 2011

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: Toţi rezerviştii îşi păstrează pensiile

de Covasna Media | 631 vizualizări

Pensiile militare nu vor mai fi recalculate au decis magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Judecătorii au considerat că pensia reprezintă un drept patrimonial.

ÎCCJ a respins, printr-o decizie irevocabilă, recursul Guvernului la o decizie a Curţii de Apel Cluj prin care s-a dispus suspendarea executării H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, informează Agerpres.

Potrivit NewIn, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) arată, în motivarea deciziei prin care suspendarea HG 735/2010 privind recalcularea pensiei a rămas definitivă, că această decizie produce efecte "erga omnes", adică este opozabilă tuturor pensionarilor militari.

Practic, în motivarea deciziei luate la începutul lunii ianuarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) arată că suspendarea hotărârii de guvern care prevede metodologia de recalculare a pensiilor militare este valabilă în toate cazurile, nu doar pentru părţile din proces.

(www.realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
alex, 25 ianuarie 2011
HG s-a suspendat datorita metodologiei strambe de aplicare a legii. Daca statul doreste sa recalculeze pensiile, sa o facă pe baza datelor transmise de institutiile statului si nu pe baza citeste integral
Cititor, 24 ianuarie 2011
"magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Judecătorii au considerat că pensia reprezintă un drept patrimonial." Interesant. In opinia magistratilor salariile bugetarilor nu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.