ULTIMA ORĂ 12 mai 2014

IMM-urile vor primi subvenţii de 900-1.300 de lei pentru crearea de locuri de muncă

de Mediafax | 630 vizualizări

Ministrul pentru IMM-uri, Florin Jianu, a anunțat luni că firmele mici şi mijlocii care creează locuri de muncă vor beneficia, din iulie, de subvenţii la angajarea tinerilor.

Astfel, statul va subvenționa, pentru o perioadă cuprinsă între șase și12 luni, cu 900 de lei angajarea unui absolvent de liceu şi cu 1.300 de lei a unui tânăr absolvent de facultate.

„Lipsa de finanţare şi capacitatea redusă a IMM-urilor de capitalizare face dificilă crearea de noi locuri de muncă la nivelul firmelor mici şi mij­locii. De aceea, în 2014, începând din luna iulie am creat o schemă de subvenţii pentru încurajarea creării de noi locuri de muncă pentru care am reuşit să atragem finanţare europeană în valoare de 40 de milioane de euro", a spus Jianu.

La nivelul departamentului pentru IMM-uri, turism şi mediul de afa­ceri există în derulare mai multe programe de finanţare şi de susţinere a activităţii firmelor mici şi mijlocii, de cel mai mare succes bucurându-se, potrivit lui Jianu, schema de ajutor de minimis şi cea privind tinerii debutanţi.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.