ULTIMA ORĂ 16 iulie 2012

Guvernul vrea ca plata TVA să se facă la încasarea facturii

de Covasna Media | 341 vizualizări

Primul-ministru Victor Ponta a anunţat un set de măsuri pe care Guvernul vrea să le propună Fondului Monetar Internaţional, măsuri ce ar avea rolul de a duce la creştere economică şi creare de locuri de muncă. Printre acestea, se află şi plata TVA la încasarea facturii de către firmele cu cifră de afaceri de sub 500.000 de euro, cu condiţia ca plăţile să se facă prin sistemul bancar.

"Este o măsură cerută de foarte multă vreme de mediul de afaceri. Se reduce astfel evaziunea fiscală deoarece dispar mecanismele de rambursare fictivă de TVA", a declarat Victor Ponta. Totodată, cash-flowul bancar se va mări.

În al doilea rând, Guvernul vrea să crească plafonul de deductibilitate a cheltuielilor privind cercetarea şi dezvoltarea de la 20% la 50%.

În vederea reducerii şomajului şi a creării de noi locuri de muncă pentru angajaţii tineri, dar şi pentru cei în pragul pensionării, Executivul va cere acordul FMI pentru ca angajatorii să fie scutiţi de la plata asigurărilor sociale pentru angajaţii sub 25 de ani şi cei peste 55 de ani. Facilitatea este acordată pentru un an, cu condiţia ca angajatorul să-l păstreze pe salariatul respectiv încă un an după expirarea acestei facilităţi.

Firmele care au datorii la stat ar putea să scape de plata penalităţilor la creanţe, dacă îşi achită restanţele în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2012.

A cincea măsură pe care Guvernul intenţionează să o propună este adoptarea cadrului legislativ pentru ca TVA să fie eligibil la decontare pentru proiectele finanţate cu fonduri europene.

Aceste măsuri au fost anunţate deja Fondului Monetar Internaţional, adoptarea lor urmând să fie decisă după ce delegaţia comună a FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene va sosi la Bucureşti. "I-am informat deja, dar deciziile se iau după discuţiile oficiale de la Bucureşti", a precizat primul-ministru.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.