ULTIMA ORĂ 18 iulie 2012

Guvernul susţine desfăşurarea referendumului cu program prelungit, de la 7 la 23

de Covasna Media | 418 vizualizări

Premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul susţine menţinerea pragului de validare a referendumului, dar şi prelungirea programului desfăşurării plebiscitului din 29 iulie de la 8-20 la 7-23.

Premierul Victor Ponta a arătat că participarea a 50% plus unu dintre cetăţenii cu drept de vot reprezintă un angajament pe care şi l-a luat în faţa preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, angajament a cărui îndeplinire va fi consacrată miercuri de către Parlament.

"Singura modificare, discutată şi cu partenerii europeni, este programul de vot, de la 8-20 la 7-23, ţinând cont că este o zi de vară şi de decizia Curţii Constituţionale care a spus că trebuie să asigurăm o prezenţă cât mai mare la vot", a declarat Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Parlament.

Primul-ministru l-a acuzat pe preşedintele suspendat Traian Băsescu şi PDL-ul că se opun prelungirii programului pentru a câştiga "la masa verde" referendumul chiar dacă voinţa populară este împotriva lor.

"Ei nu vor ca oamenii să vină la vot şi să-şi exprime dorinţa (...) Oricine se opune la aceste măsuri este de rea credinţă, iar tactica PDL de a-i obliga pe cetăţeni să stea acasă este aceeaşi tactică pe care folosit-o pentru a păstra la putere guvernul Boc obligându-şi parlamentarii să stea în bănci", a comentatr Ponta.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.