ULTIMA ORĂ 13 august 2017

Fortuna Park – primul complex rezidenţial din Sfântu Gheorghe

de Observatorul de Covasna | 10874 vizualizări

Începând cu primăvara lui 2018, în zona fostei fabrici de oțet de pe Strada Oltului, vor fi înălțate trei blocuri de locuit, care, împreună, vor alcătui noul și primul complex rezidențial din Sfântu Gheorghe.

 

Peisajul imobiliar al orașului Sfântu Gheorghe, în care din 1990 nu au mai fost construite blocuri noi, se va îmbogăți cu o zonă rezidențială. Proiectul este inițiat de firma Fortuna Park SRL, cu o vechime de 10 ani în domeniu, care are sediul în Miercurea Ciuc și se numără printre cele mai mari societăți din județul Harghita.

„Scopul acestui proiect este acela de a le oferi localnicilor acestui oraș frumos și cu potențial mare un nou stil de viață, care să acopere pretențiile acestora, aflate într-o continuă creștere. Noi vrem să oferim locuințe proiectate și construite nu doar ca adăposturi pur și simplu, ci și ca spații care dau viață. Ca urmare, atât clădirile, cât și locuințele sunt concepute în așa fel, încât să fie pe placul și pe gustul cetățenilor”, a precizat investitorul Csergő Zsolt.

Fortuna Park Sfântu Gheorghe va fi construit după modelul complexului rezidențial din Miercurea Ciuc, oraș care are o populație mai mică decât cea din Sfântu Gheorghe și în care au fost vândute deja 128 de apartamente din 142.

Noul complex de locuințe va fi construit pe Strada Oltului nr. 74, pe o suprafață de 5.300 mp, unde era cândva vechea fabrică de oțet. În proiect vor fi construite trei blocuri, fiecare cu câte 31 apartamente, opt garaje subterane și 25 de parcări. Mărimea apartamentelor diferă, cel mai mic fiind de 48 mp, iar cel mai mare de101 mp.

Interesant este faptul că, în tehnologia construcției sunt incluse metode prin care amenajarea spațiului locativ se face după pretențiile cumpărătorului, la toate locuințele, indiferent de poziționare și etaj. Proiectarea locuințelor din Fortuna Park s-a realizat după cele mai moderne norme și respectă cerințele actuale, blocurile fiind dotate cu lifturi de ultimă generație, iar geamurile mari asigurând pătrunderea luminii naturale în toate apartamentele.

Între avantajele pe care le prezintă achiziționarea unui apartament în viitorul Fortuna Park Sfântu Gheorghe se numără poziționarea complexului în zona centrală a orașului, ceea ce face ca distanțele față de școli, grădinițe, supermarketuri și instituții să fie foarte mici. În plus, blocurile vor fi aproape și de ștrandul municipal, renovat recent, ceea ce contribuie la crearea unui mediu plăcut și îmbietor, Fortuna Park devenind astfel nu doar un ansamblu modern de locuințe, ci și un oraș nou în sine.

Construcția blocurilor se execută în mai multe trepte. În ordinea finisării unor etape, are loc și valorificarea acestora. Locuințele din primul bloc (considerat prima etapă) vor fi predate cu aproximație în primăvara anului 2018. Mai mult decât atât, pentru construcția parcului rezidențial firma care a inițiat proiectul a obținut și un certificat de performanță energetică, ceea ce face ca eficiența energetică a clădirilor să fie de clasa A, iar norma energetică 100.

Proiectul Fortuna Park Sf. Gheorghe este unic și reprezintă una dintre cele mai mari investiții din oraș, depășind 4 milioane de euro. Inițiatorii proiectului urmăresc creșterea potențialului economic printr-o colaborare și conlucrare fructuoasă cu antreprenorii locali în realizarea complexului Fortuna Park.

Cei interesați ar trebui să știe că prețul unui apartament nu va depăși cu mult prețurile apartamentelor din blocurile vechi, iar locuințele în această nouă zonă pot fi achiziționate inclusiv prin programul „Prima Casă”, precum și prin alte programe bancare similare.

„Statistica pieței imobiliare din Sf. Gheorghe ne arată faptul că cererea este în continuă creștere față de ofertă, iar feedbackul localnicilor este unul pozitiv. Foarte mulți sunt încântați și așteaptă cu nerăbdare realizarea parcului, ceea ce ne bucură nespus. Pentru a susține această afirmație, vă comunicăm că 30% din apartamentele din primul bloc, cel care va fi predat la începutul lui 2018, sunt deja rezervate și aceasta în condițiile în care proiectul se află în prezent într-o fază incipientă, construcțiile urmând să înceapă din această lună”, a mai spus Csergő Zsolt, care a transmis mulțumiri către toți cei care au susținut proiectul și au acordat încredere echipei Fortuna Park.

Cei interesați să obțină mai multe detalii despre noul și primul complex rezidențial din Sfântu Gheorghe, pot accesa site-ul www.fortunapark.ro, pot solicita informații la numărul de telefon 0741.900.800 sau pot face o vizită la biroul companiei, situat în incinta băncii mari BCR Sfântu Gheorghe, la primul etaj.

Articol de Mirela Cara

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.