ULTIMA ORĂ 3 martie 2011

Femeile vor plăti asigurări auto mai scumpe decât până acum

de Covasna Media | 483 vizualizări

În prezent, asigurarea autoturismelor este calculată în funcţie de sexul şoferului şi întrucât se consideră că femeile conduc mai prudent, ele plătesc  mai puţin. Cum această legislaţie a fost denunţată însă ca fiind discriminatorie, Curtea Europeană de Justiţie a tranşat că atât bărbaţii, cât şi femeile trebuie să plătească tarife egale.

Femeile ar putea plăti asigurări auto mai scumpe în UE, în urma unei decizii a Curţii Europene de Justiţie, care consideră că actuala legislaţie este discriminatorie, informează RFI. Vestea este prostă atât pentru femei, cât şi pentru companiile de asigurări.

În prezent, asigurarea autoturismelor este calculată în funcţie de sexul şoferului şi întrucât se consideră că femeile conduc mai prudent, ele plătesc  mai puţin. O şoferiţă începătoare este considerată acum mai puţin periculoasă decât un şofer începător, care plăteşte cu până la 30% mai mult factura asigurărilor.

Cum această legislaţie a fost denunţată însă ca fiind discriminatorie, Curtea Europeană de Justiţie a tranşat că atât bărbaţii, cât şi femeile trebuie să plătească tarife egale. În practică, asta înseamnă că femeilor le va reveni probabil o poliţă de asigurare mai scumpă decât în prezent şi asta începând cu sfârşitul anului 2012.

Pentru companiile de asigurări, aceasta nu este neapărat o veste bună, întrucât trebuie efectuate recalculări şi reindexări ale poliţelor de asigurare.

(www.realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
asigurare rca, 17 aprilie 2011
hei! asta e discriminare! nu sunt de acord!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.