ULTIMA ORĂ 23 martie 2012

Expertiza tehnică în cazul Huidu, finalizată. Procurorii: Nu a adaptat viteza

de Covasna Media | 391 vizualizări

Expertiza tehnică în cazul accidentului provocat de Şerban Huidu, soldat cu trei victime, a fost finalizată, concluziile acesteia, comunicate vineri, urmând să fie prezentate de procurori părţilor din dosarul în care fostul realizator TV este acuzat de ucidere din culpă.

Şerban Sebastian Huidu este acuzat de ucidere din culpă, după ce în accidentul rutier care a avut loc în 16 octombrie 2011, pe raza localităţii Timişul de Sus, judeţul Braşov, au murit trei persoane.

În acest dosar a fost dispusă efectuarea unei expertize tehnice privind împrejurările în care s-a produs accidentul rutier.

Concluziile expertizei tehnice au fost comunicate vineri, a anunţat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, într-un comunicat de presă.

"Obiectivele expertizei dispuse au avut în vedere inclusiv cererile formulate de aparţinătorii victimelor. În cadrul efectuării acestei expertize s-au desfăşurat activităţi care au inclus şi un experiment judiciar, ce a avut loc în cursul lunii ianuarie 2012 la locul producerii accidentului, la care au participat reprezentanţi ai părţilor implicate şi apărătorii acestora. Expertiza tehnico-criminalistică a fost efectuată în termenul stabilit", a precizat Parchetul instanţei supreme.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au anunţat părţile din dosar despre faptul că au fost comunicate concluziile expertizei. Acestea urmează să se prezinte pentru a lua la cunoştinţă concluziile expertizei şi a aprecia, într-un termen stabilit, de comun acord cu procurorul de caz, asupra eventualelor obiecţiuni.

Totodată, în cadrul cercetărilor din acest dosar a continuat audierea martorilor.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Braşov au dispus, în 18 octombrie 2011, începerea urmăririi penale faţă de Şerban Sebastian Huidu.

Potrivit procurorilor, în 16 octombrie 2011, Şerban Huidu a provocat un accident pe DN 1, în dreptul kilometrului 149, din direcţia Predeal spre Braşov, după ce, din cauza neadaptării vitezei maşinii la condiţiile de drum, respectiv carosabil ud, a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit cu o Dacia Logan ce venea din sens opus. În urma impactului, trei persoane aflate în Dacia Logan au murit.

Potrivit raportului medico-legal, moartea celor trei persoane a fost violentă, fiind cauzată de hemoragii interne şi externe, consecutive, în principal, din cauza rupturilor de organe interne.

De asemenea, la dosar au fost depuse şi rapoartele de expertiză medico-legală întocmite pentru celelalte persoane implicate în accident, stabilindu-se că cei doi copii ai lui Şerban Huidu aflaţi în maşină au suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare sub zece zile de îngrijiri medicale, fapt ce nu atrage răspunderea penală. De asemenea, soţia lui Şerban Huidu şi bona copiilor au avut leziuni care au necesitat pentru videcarea sub 60 de zile de îngrijiri medicale, dar acestea nu au formulat plângere prealabilă.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.