ULTIMA ORĂ 4 aprilie 2012

Examenul de licenţă va cuprinde din acest an două probe obligatorii

de Covasna Media | 339 vizualizări

Ministerul Educaţiei schimbă iar regulile în mijlocul jocului. Începând cu acest an, absolvenţii de facultăţi vor fi nevoiţi să susţină două probe la examenul de licenţă.

Un ordin de ministru dat la sfârşitul lunii februarie impune facultăţilor ca examenele de licenţă să cuprindă două probe. Astfel, unele facultăţi, la care până acum absolvenţii susţineau o singură probă, sunt nevoite să mai adauge una chiar în timpul anului universitar.

Potrivit ordinului de ministru, începând cu acest an examenul va conţine o probă pentru evaluarea cunoştinţelor, care va consta într-un examen scris, unul oral sau o probă practică, plus susţinerea lucrării de licenţă.

Pentru a promova, absolvenţii vor trebui să ia cel puţin 5 la fiecare probă, dar media celor două nu trebuie să fie mai mică de 6.

În ultimii ani, facultăţile puteau să aleagă o singură probă pentru examenul de licenţă. Astfel, acum facultăţile trebuie să se întâlnească din nou în consiliu şi să stabilească noua metodă de evaluare a studenţilor.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.