ULTIMA ORĂ 16 martie 2012

După 3 ani, R. Moldova are preşedinte. Nicolae Timofti a fost ales şef al statului

de Covasna Media | 360 vizualizări

După 917 zile, Republica Moldova are preşedinte. Nicolae Timofti, candidatul propus de Alianţa pentru Integrare Europeană, în vârstă de 62 de ani, este noul preşedinte al Republicii Moldova.

Nicolae Timofti, unicul candidat la preşedinţia Republicii Moldova, a fost ales de Parlament cu votul a 62 de deputaţi, în condiţiile în care avea nevoie de voturile a 61 din totalul de 101 membri ai Parlamentului moldovean. Potrivit publika.md, deputaţii comunişti nu au participat la vot.

Astfel, s-a pus capăt crizei care durează de aproape trei ani, perioadă în care Republica Moldova a fost condusă de un preşedinte interimar.

Nicolae Timofti a candidat din partea Alianţei pentru Integrare Europeană, are 62 de ani, este preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii şi activează de peste 30 de ani în sistemul judecătoresc din Republica Moldova.

Sute de manifestanți care se adunaseră în faţa Palatului Naţional din Chișinău, unde a fost ales şeful statului, scandează numele noului preşedinte, exprimându-și mulțumirea că deputații au reușit să aleagă un șef al statului.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.