ULTIMA ORĂ 18 ianuarie 2018

Drum închis din cauza copacilor căzuți

de Iulia Drăghici - Taraș | 4317 vizualizări

Aproximativ 850 de consumatori au rămas și fără energie electrică 

DN11C este blocat în județul Covasna între Turia si Bixad, pe tronsonul kilometric 13 - 33, din pricina mai multor copaci căzuţi pe suprafaţa carosabilă, informează autoritățile. Aproximativ 850 de consumatori din județ au rămas și fără energie electrică. 

„Ca urmare a fenomenelor meteo periculoase mai mulți arbori au cazut pe DN11C între localitățile Bixad și Turia. Drumul a fost închis circulației rutiere începând cu ora 00:30, iar în momentul de față pompieri militari din cadrul Detașamentului de pompieri Sf. Gheorghe și Secției de pompieri Tg. Secuiesc intervin pentru degajarea acestora de pe carosabil.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile au fost probleme în alimentarea cu energie electrică în mai multe localități din județ. Aproximativ 850 de consumatori au rămas fără energie electrică. Echipaje de la Electrica intervin pentru a remedia această problemă”, informează ISU Covasna. 

Din cauza căderilor de copaci pe partea carosabilă și având în vedere imposibilitatea curățării și a riscului de accidente din cauza viscolului puternic, CNAIR SA și ISU au decis ca DN 11C, să fie închis circulației, pentru toate categoriile de vehicule, între localitățile Târgu Secuiesc și Bixad. Se estimează reluarea circulației în cursul dimineții de azi, 18.01.2017.

Rugăm participanții la trafic aă adapteze viteza condițiilor meteo și să respecte semnalizările rutiere și restricțiile instituite temporar. De asemenea, reiterăm faptul că autovehiculele trebuie echipate pentru circulația in condiții de iarnă”, transmite Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere printr-un comunicat de presă. 

Acesta nu este singurul sector de drum blocat sau închis generat de vremea rea. În mai multe locuri din țară, printre care și DN 67 C, între Novaci şi Rânca, judeţul Gorj, potrivit CNAIR, care precizează că unele drumuri au fost blocate de sutocamioane neechipate coresppunzător, ceea ce a îngreunat intervenţia drumarilor. 

Informații suplimentare despre starea drumurilor la nivel național, AICI

Recomandări pentru cirulația rutieră în condiții de vreme rea, AICI. 

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.