ULTIMA ORĂ 31 mai 2011

Doar bolnavii cu febră de cel puţin cinci zile vor fi internaţi în spital. VEZI NOILE CRITERII

de Covasna Media | 431 vizualizări

Pierderea subită a cunoştinţei, a vederii sau auzului, puls şi tensiune anormale, febră persistentă câteva zile, de peste 38 de grade Celsius, hemoragie continuă şi deshidratare severă sunt printre criteriile care permit internările din 1 iunie, potrivit unui proiect al CNAS.

Internările în spitale vor fi realizate din 1 iunie cu respectarea unor criterii stabilite de normele la contractul cadru privind acordarea asistenţei medicale în 2011-2012, se arată în proiectul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), postat pe site-ul instituţiei, potrivit mediafax.ro.

Unul dintre aceste criterii este pierderea subită a cunoştinţei, care include comă sau incapacitate de răspuns la stimuli, schimbare acută în starea de conştientă a pacientului şi pierderea cunoştinţei ca urmare a traumelor, mai puţin dezorientare sau confuzie.

De asemenea, conform acestor criterii, va putea fi internat un bolnav cu puls anormal, adică frecvenţă periferică sub 50 pe minut sau mai mare de 140 pe minut, înregistrată cu două ocazii separate la distanţă de cel puţin cinci minute.

Proiectul mai prevede că pot fi internate persoanele cu tensiune anormală (presiune sistolică sub 90 sau peste 200 mmHg şi o valoare diastolică de sub 60 sau peste 120 mmHg), cele care au suferit o pierdere acută a vederii sau a auzului (pierdere severă parţială sau totală şi care s-a instalat rapid şi a persistă în momentul internării) sau a capacităţii de a mişca o parte importantă a corpului.

De asemenea, vor fi internate persoanele care au suferit răni cauzate de traume majore (fractură a oaselor membrului pelvin, paralizie a piciorului sau braţului, fractură a coloanei vertebrale în zona cervicală, disfagie acută cu risc de aspiraţie), dar nu şi cele care au răni izolate ale mâinilor sau picioarelor.

Proiectul mai prevede că pot fi internaţi bolnavii cu febră persistentă de cel puţin cinci zile (trei zile cu temperatură de peste 38 de grade Celsius), cei cu sângerare abundentă (hemoragie continuă cu orice localizare, care nu se poate trata în Departamentul de urgenţă) şi orice caz în care există suspiciune de sângerare internă.

"Nu văd decât o restricţie a pacientului la îngrijiri medicale şi nu mă miră. Nu sunt o noutate, nu iese nimeni să spună ca nu au bani. Pacienţii cu cancer mor pentru că nu au medicamente. Ne mor pacienţii, nu mă miră restricţiile sunt măsuri abuzive. Vom da statul în judecată", a declarat pentru Realitatea Tv, Irimia Cezar, preşedintele COPAC.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
"PANORAMIX", 2 iunie 2011
PROBABIL CSEKE ATTILA ,DAR NU SINGUR A CONCEPUT ASEMENEA MASURI CI A FOST AJUTAT DE O ADUNATURA DE PUPINCURISTI DORNCI SA-I FACA PE PLAC SI SA-SI PASTREZE SCAUNELE !
vasy, 2 iunie 2011
"PANORAMIX".....tembelul se numeste Czeke Otilo.
"PANORAMIX", 31 mai 2011
CARE ESTE TEMBELUL CARE A PUTUT SCORNII ASA MASURI ! PAI DACA AI FEBRA 2 ZILE LA RAND SI NU TE AFLI SUB SUPRAVEGHERE MEDICALA AI SANSE MARI SA MORI ACASA CA ULTIMUL "CIUPALAC"!NU MAI VORBESC DE COPII citeste integral
COSTEA, 31 mai 2011
Așa DA începe diferența ditre ,,SPITAL si AZIL.....,,
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.