ULTIMA ORĂ 8 februarie 2011

Descinderi în lanţ la vămile de la graniţa cu Serbia: 100 de persoane au fost ridicate

de Covasna Media | 492 vizualizări

100 de persoane au fost ridicate, în această dimineaţă, de autorităţi, în urma unui val de descinderi în vămile din vestul ţării. Peste 1.000 de jandarmi, poliţişti şi ofiţeri DGA controlează şi la această oră punctele de trecere a frontierei de la Oraviţa, Stamora Moraviţa şi Naidăş. În paralel, au loc percheziţii şi la domiciliul acestora.

Două elicoptere ale MAI au aterizat, marţi, în jurul orei 9.00, în Vama Stamora Moraviţa, pentru a aduce la Bucureşti, la audieri poliţiştii de frontieră şi vameşii. Primii zece poliţişti de frontieră de la Stamora Moraviţa au plecat spre Bucureşti cu unul dintre elicoptere, unde urmează să fie audiaţi de procurori. Un al doilea elicopter a pornit spre Bucureşti cu alţi cinci vameşi şi poliţişti care vor fi audiaţi.

Şi în apropierea Vămii Naidăş au ajuns două elicoptere MAI, marţi dimineaţă, cu care sunt aduşi la Bucureşti, pentru a fi audiate la DNA, vameşii şi poliţiştii de frontieră suspectaţi de luare de mită şi înlesnire a traficului de ţigări din Serbia. Punctul de trecere a frontierei Naidăş, care a fost închis, marţi, la ora 6.00, în urma descinderilor forţelor de ordine, a fost redeschis. Cele două elicopetere au pornit spre Bucureşti.

Persoanele ridicate sunt poliţişti de frontieră şi traficanţi de ţigări. De asemenea, anchetatorii ar fi găsit şi importante cantităţi de ţigări de contrabandă. Potrivit primelor informaţii 15 persoane au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, însă numărul acestora ar putea fi mult mai mare.

Persoanele suspectate de contrabandă erau monitorizate din august 2010, iar ancheta în cazul lor a fost coordonată de poliţiştii de la IPJ Argeş. De altfel, descinderile din cele cinci vămi şi sectoare din judeţele Timiş şi Caraş-Severin sunt făcute de ofiţerii DGA şi procurorii anticorupţie.

Sumele de bani pe care poliţiştii şi vameşii suspectaţi de favorizarea contrabandiştilor sunt foarte mari, anchetatorii estimând că aceştia luau pe o singură tură câteva sute de milioane de lei vechi. Vămile erau monitorizate de mai multe luni, pentru ca anchetatorii să strângă probe suficiente.

(www.realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.