ULTIMA ORĂ 26 septembrie 2013

Dan Voiculescu, condamnat de Tribunalul București la închisoare cu executare

de Covasna Media | 720 vizualizări

Dan Voiculescu a fost condamnat, azi, la cinci ani de închisoare cu executare. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dat sentinţa în dosarul în care a fost judecat pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Procurorii ceruseră închisoare cu executare pentru fondatorul PC, care a prejudiciat statul cu 60 de milioane de euro prin cumpărarea unui teren subevaluat.

Tribunalul Bucureşti a dispus condamnarea lui Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi civile.

Directorul ICA, Gheorghe Mencinocopschi, a primit o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare.

Tot la şase ani de închisoare cu executare au fost condamnaţi şi fostul ministru Sorin Pantiş, Corneliu Popa şi Cătălin Sandu Jean.

Procesul a durat aproximativ cinci ani, iar sentința nu este definitivă. Dan Voiculescu mai are două căi de atac, apel și recurs. Mai mult, și procurorii pot ataca hotărârea, dacă ei consideră că pedeapsa este prea mică.

---------

În cazul lui Dan Voiculescu, pedeapsa putea ajunge până la 12 ani de închisoare pentru spălare de bani. Fondatorul Partidului Conservator susţine că a fost victima unui proces politic şi că nu au existat probe împotriva sa.

Apărătorii acestuia au susţinut că faptele de care este acuzat clientul lor s-au prescris. Dan Voiculescu a fost trimis în judecată pentru două infracţiuni: folosirea influenţei sale de lider de partid pentru a obţine foloase şi pentru spălare de bani.

Judecarea dosarului a bătut pasul pe loc şi din cauza demisiilor repetate ale lui Dan Vociulescu din Senat. Primul dosar al lui Dan Voiculescu a fost trimis în instanţă la sfârşitul anului 2008, iar de atunci a fost mutat de trei ori, de la tribunal la instanţa supremă şi înapoi, după ce fondatorul PC a renunţat la mandatul de parlamentar.

Statul a fost prejudiciat cu 60 de milioane de euro

Dan Voiculescu este acuzat de procurorii DNA că ar fi cumpărat, cu doar puţin peste 100.000 de euro, mai bine de trei hectare şi jumătate de teren care aparţineau Institutului de Cercetari Alimentare. Preţul plătit de societatea lui Dan Voiculescu, spun procurorii DNA, ar fi fost de 75 de ori mai mic decât cel real.

Prejudiciul creat statului depăşeşte 60 de milioane de euro, iar ministerul agriculturii s-a constituit parte civilă în dosar.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.