ULTIMA ORĂ 1 aprilie 2014

Cum recunoaştem un produs bio autentic

de Covasna Media | 668 vizualizări

Tot mai multe produse sunt vândute ca bio pe piaţa românească. Multe dintre promisiunile de pe ambalaj nu sunt însă reale.

 

Spre deosebire de produsele tradiţionale, alimentele bio sunt 100% naturale. Nu sunt tratate chimic, nu conţin conservaţi şi coloranţi chimici şi nu au termen de garanţie mare. Animalele de la care sunt obţinute, de asemenea, nu sunt tratate cu hormoni de creştere sau cu antibiotice.

Pe etichetă trebuie să apară menţiunea bio, organic sau ecologic, sigla obligatorie a Uniunii Europene care marchează certificarea bio şi numele organismului de certificare. Menţiunea 100% organic înseamnă că alimentul conţine numai ingrediente ecologice, în timp ce menţiuni ca organic sau fabricat cu ingrediente organice înseamnă că produsul este parţial ecologic.

Atenţie la menţiunea „natural”. Aceste produse pot conţine doar 1% ingrediente naturale. La fel, alimentele pe a căror etichetă scrie produs tradiţional. Asta înseamnă că produsul e obţinut din ingrediente tradiţionale sau printr-un procedeu tradiţional, nicidecum că este ecologic.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.