ULTIMA ORĂ 5 februarie 2013

Cum îţi dai seama că eşti victima unui escroc pe internet

de Covasna Media | 466 vizualizări

Poliția Română, în colaborare cu Okazii.ro, cel mai mare site de comerț online din România, a soluționat 85% dintre cazurile de abuz și infracțiune electronică raportate în 2012 către companie. Dar când trebuie să te alarmezi că eşti posibila victimă a unui escroc?

hacker

“E lesne de înțeles că procesul de cumpărare se mută treptat în mediul online. Este esențial ca cei care fac cumpărături online să cunoască politica site-urilor prin intermediul cărora fac achizițiile, să respecte recomandările acestora și să raporteze către acestea cazurile în care sunt prejudiciați. Încă din anul 2008, echipa Okazii.ro a sprijinit demersurile Poliției Române pentru identificarea tuturor celor care încearcă să comită infracțiuni prin vânzarea fictivă de produse pe site”, a declarat Costin Cadelcu, Marketing Manager Okazii.ro.

Conform Poliției Române, un utilizator legitim este îndreptăţit să considere că o tranzacţie online este frauduloasă în următoarele cazuri:

  • vânzătorul postează licitaţia ca şi cum ar fi cetăţean al unui stat, dar răspunde prin e-mail cumpărătorului din altă ţară pretinzând că este plecat cu afaceri, are probleme familiale etc.
  • vânzătorul postează licitaţia sub un nume, însă cere ca plata să fie făcută către o altă persoană.
  • vânzătorul cere ca plata să se facă prin transfer direct (Western Union, Money Gram etc.) sau prin transfer bancar. Prin utilizarea acestor servicii de plată, banii nu mai pot fi recuperaţi.
  • vânzătorul pretinde a fi reprezentantul unei companii cunoscute, despre care este ştiut că nu are o reprezentanţă în ţara de origine a vânzătorului.
  • cumpărătorul cere ca bunul achiziţionat să fie livrat în altă ţară decât cea de origine.
  • cumpărătorul foloseşte o carte de credit, iar adresa de livrare a bunului diferă de cea aferentă cărţii de credit.

(economica.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.