ULTIMA ORĂ 28 iulie 2012

Corul copiilor surzi, Mr. Bean, JK Rowling si momentele in care Marea Britanie a cucerit audienta

de Covasna Media | 433 vizualizări

Cele mai mari vedete ale Angliei nu au lipsit de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Printre ei, "James Bond" Daniel Craig, "Mr. Bean" Rowan Atkinson sau inventatorul internetului.

Orchestra Simfonica a Londrei a cantat apoi melodia de pe coloana sonora a filmului "Chariots of Fire", in timp ce la claviatura se afla un personaj extrem de familiar britanicilor, Mr Bean - actorul Rowan Atkinson.

Spectacolul a mai fost condimentat cu momente Dizzee Rascal si Sir Tim Berners-Lee (inventatorul World Wide Web), dar si cu o aparitie de efect a interpretei Emeli Sande, care a cantat "Abide with me", in timp ce 50 de dansatori, inclusiv coregraful Akram Khan, infatisau lupta dintre viata si moarte.

Un alt moment savurat de public a fost cel in care fotbalistul David Beckham, extrem de elegant, a fost aratat intr-o barca pe Tamisa, aducand torta olimpica.

Publicul a exclamat cu incantare si la momentul James Bond al serii, in care actorul Daniel Craig a fost prezentat intr-un filmulet ducandu-se sa o ia pe regina Marii Britanii de la Palatul Buckingham - clipe in care vedete au fost si cainii reginei - si aducand-o pe aceasta la stadion. Regina si Bond "s-au parasutat" deasupra stadionului, iar imediat Elizabeth a II-a a fost adusa in loja regala, alaturi de Ducele de Edinburgh si intampinata de presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), Jacques Rogge. In stadion a fost introdus steagul britanic si inaltat de reprezentanti ai marinei regale, ai armatei si ai fortelor aeriene regale, in acordurile imnului "God save the Queen", cantat de un cor de copii surzi.

Spectacolul a continuat cu un segment dedicat Serviciului Britanic de Sanatate (NHS) si literaturii pentru copii, insotit muzical de Mike Oldfield. Aproape toti dansatorii voluntari din aceasta parte, reprzentand infirmiere si pacienti - copii - in paturi sunt reprezentanti ai NHS, organizatie fondata imediat dupa al doilea razboi mondial. Dansatorii au format initialele GOSH (Great Ormond Street Hospital), ce apartin celui mai iubit spital londonez si NHS.

Apoi, celebra autoare a romanelor din seria Harry Potter, JK Rowling, a citit un fragment din Peter Pan, pe gazon aparand sub forma de marionete mai multe personaje negative din literatura britanica - capitanul Hook din Peter Pann, Cruella de Vil din 101 dalmatieni, Voldermort din Harry Potter... Cosmarul adus de aceste personaje a fost insa risipit rapid de cea mai iubita bona, Mary Poppins, care a coborat lin cu umbrela pe teren, in multiple exemplare.

(www.stirileprotv.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.