ULTIMA ORĂ 3 septembrie 2017

Coreea de Nord confirmă că a testat cu succes o bombă cu hidrogen

de Covasna Media | 844 vizualizări

Coreea de Nord a anunțat oficial, la postul public de televiziune, că a făcut cu ‘succes total’ un test nuclear, fiind vorba de un pas ”semnificativ” în completarea programului nuclear al Coreei de Nord. Bomba cu hidrogen poate fi montată pe noul tip de rachetă balistică intercontinentală de care dispune regimul nord-coreean.

A fost cel de-al 6-lea test nuclear din 2003 până în prezent.

Cu câteva ore înainte de anunț s-a înregistrat în Coreea de Nord, un seism de 6,3 pe scara Richter. Seismologii americani de la United States Geological Survey (USGS) dar și cei din Coreea de Sud, au confirmat că seismul nu a fost unul generat de cauze naturale, ci de om.

Japonia a confirmat că a fost un al 6-lea test nuclear al Coreei de Nord, a spus ministrul de externe japonez.

Testul nuclear vine după ce ieri, potrivit agenției oficiale de presă KCNA din Coreea de Nord, liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a inspectat o bombă cu hidrogen care poate fi instalată pe noua rachetă balistică intercontinentală, deținută de Phenian.

Potrivit KCNA, Kim Jong-Un a declarat că „toate componentele bombei H au fost 100% fabricate în țară„. Dispozitivul este „o bombă termonucleară cu o putere foarte mare, fabricată prin eforturile și cu tehnologia noastră„, a spus el, citat de KCNA.

Toată atenția se îndreaptă acum către SUA. Președintele Donald Trump încă nu a avut nici o reacție după ce Coreea de Nord a lansat racheta nucleară.

Este cunoscută însă poziția președintelui american Donald Trump privind testele nucleare ale Phenianului. Ultima oară liderul de la Casa Albă i-a dat un ultimatul omologului său din Coreea de Nord.

„Acest om nu va scăpa nepedepsit pentru ceea ce face „, a spus Donald Trump. „Dacă îndrăznește să declanșeze o amenințare sub forma unei amenințări evidente – ceea ce el face de ani de zile – sau dacă face ceva în ceea ce privește orice teritoriu american sau un aliat american, va regreta sincer”, a spus președintele SUA.

Sursa foto - Wikipedia

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.