ULTIMA ORĂ 12 martie 2012

Coaliţia susţine majorarea salariilor cu 15% din iunie

de Covasna Media | 402 vizualizări

Formaţiunile politice ce alcătuiesc coaliţia de guvernământ au decis să sprijine majorarea salariilor bugetarilor cu 15%, adoptând astfel punctul de vedere al preşedintelui Traian Băsescu ce a anunţat acelaşi procentaj al creşterii, informează România TV.

Decizia a fost luată în şedinţa de luni a coaliţiei. Totuşi, chestiunea va fi reluată în următoarele reuniuni ale coaliţiei pentru a se stabili dacă majorarea va avea loc în iunie sau se va face etapizat, în mai multe luni.

Invitat în emisiunea "După 20 de ani", de la Pro TV, şeful statului a afirmat că s-au atins parametrii conveniţi cu FMI, astfel că sunt condiţii de revenire la salariile din 2010.

"În aprilie 2009 numărul angajaţilor în sectorul bugetar era de 1.396.129 persoane, iar în ianuarie 2012 era de 1.196.067 persoane. De asemenea, fondul se salarii pentru bugetari a fost micşorat de la 9,6 la sută la 7 la sută. Aşadar s-a redus cu 200.000 numărul salariaţilor bugetari, iar fondul salarial s-a redus cu două procente".

Traian Băsescu explică şi de ce revenirea salariilor la nivelul din 2010 se va aplica de la jumătatea acestui an. "Dacă nu eram prudenţi, ar fi trebuit să mărim salariile de la 1 ianuarie. Semnalele din decembrie, când s-a consemnat o reducere a exporturilor, dar şi toamna secetoasă, când s-a ratat rapiţa, ne-au îndemnat însă să mai amânăm această decizie".

Creşterea salarială se va aplica de la 1 iunie 2012 şi va fi de 15 la sută.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.