ULTIMA ORĂ 5 martie 2012

Clasa pregătitoare, blocată din prima zi din cauza unei defecţiuni la sistemul informatic

de Covasna Media | 373 vizualizări

Înscrierea la clasa pregătitoare a fost amânată. Părinţii aşteaptă pe holuri înscrierea micuţilor. Ministerul anunţă că problema va fi remediată în cel mai scurt timp. Sistemul a cedat din cauza accesărilor multiple.

Prima zi de înscriere pentru clasa pregătitoare a fost blocată din cauza unei defecţiuni la sistemul informatic. Ministerul Educaţiei a anunţat că problema va fi rezolvată în scurt timp. Între timp, părinţii aşteaptă pe holurile şcolilor şi grădiniţelor pentru a-şi înscrie micuţii.

Sistemul informatic a cedat din cauza accesărilor multiple. Toate datelele trebuie mutate pe un alt server. Site-ul aplicaţiei de înscriere este nefuncţional, administratorul softului fiind o firmă, care încearcă remedierea acestuia.

Prima etapă a înscrierilor are loc în intervalul 5 - 16 marie, când vor fi depuse cererilor de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala de circumscripţie.

A doua etapă a înscrierii este în perioada 20 - 27 martie, când vor fi completate cererile de către părinții care au domiciliul în altă circumscripţie şcolară, pe locurile rămase libere.

A treia etapă va fi în intervalul 23 - 25 martie, când are loc înscrierea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat, în etapa a doua, înscrierea la altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi şi solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie.

Ultima etapă de înscriere cuprinde două perioade. Între 2 şi 9 mai are loc înscrierea pe locurile disponibile, la unităţile dorite, a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la altă şcoală decât cea de circumscripţie, dar au fost respinşi iniţial, din lipsă de locuri. Ulterior, între 11 şi 18 mai vor fi înscrişi copiii care nu au fost cuprinşi în nicio unitate.

"În Bucureşti au fost recenzaţi 21.900 de copii, dintre care 9.077 pentru clasa pregătitoare, restul pentru clasa I", a declarat, duminică, inspectorul general şcolar al Capitalei, profesor Cristian Alexandrescu.

De asemenea 3.000 de copii au fost evaluaţi psihosomatic, a mai spus inspectorul general. Şcolile vor afişa zilnic situaţia înscrierilor şi locurile libere.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.