ULTIMA ORĂ 29 august 2011

Ce salariu primeşti ca baby-sitter în Italia, Anglia sau Norvegia

de Covasna Media | 325 vizualizări

Familiile din Occident sau agenţiile de recrutare internaţionale caută români care să lucreze ca baby-sitteri deoarece salariile pe care aceştia le solicită sunt mult sub nivelul celor practicat în ţările gazdă.

Românii care pleacă din ţară cu contract de muncă pe post de baby-sitter sau au-pair primesc de regulă între 500 şi 900 de euro pe lună, potrivit agenţiilor de recrutare.

Mai bine plătiţi sunt cei care locuiesc de câţiva ani în Europa de Vest şi îşi găsesc direct joburile; aceştia pot ajunge la 1.200 de euro net.

Avantajul de a lucra ca baby-sitter este acela de a nu avea cheltuieli cu cazarea şi masa, acestea sunt acoperite aproape în toate cazurile de angajatori. Practic, toţi banii pe care românii îi câştigă pot fi economisiţi.

- Italia. O familie din Messina caută o persoană cu vârsta între 20 şi 35 de ani din România pentru îngrijirea a doi copii de 3 şi 7 ani. Este necesară cunoaşterea limbii italiene la nivel conversaţional, se muncesc 6 zile pe săptămână şi se oferă un salariu de 900 de euro lunar - cazarea şi masa sunt asigurate.

- Norvegia. O familie din localitatea Stavanger caută o persoană iubitoare de copii şi de animale pentru a avea grijă de două fetiţe de 5 şi 7 ani, precum şi de două pisici şi un câine. În plus, trebuie să facă menaj - să gătească, să facă curăţenie şi să îngrijească grădina. Salariul oferit: 700 de euro negociabil.

- Anglia. O agenţie de recrutare din Cluj-Napoca plasează săptămânal personal pentru poziţia de nanny în diverse oraşe din Anglia. Salariile oferite sunt de 400-500 lire sterline, deci sub 600 de euro pe lună. Candidaţii trebuie să fie vorbitori de limbă engleză la nivel conversaţional.

Tinerii sub 30 de ani care vor să participe într-un program de schimb intercultural se pot integra ca Au Pair într-o familie gazdă din Anglia, Franţa, Olanda sau Spania pentru o perioadă de 6-24 luni. Ei primesc minim 100 de euro săptămânal pentru munci uşoare în casă şi îngrijirea copiilor.

(www.realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.