ULTIMA ORĂ 13 octombrie 2011

Cazul Hardy: Medicii de la urgenţă din Giurgiu, cercetaţi penal pentru ucidere din culpă

de Covasna Media | 347 vizualizări

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu sunt cercetaţi de Parchet pentru ucidere din culpă, după ce baschetbalistului Chauncey Hardy nu i s-au acordat, în momentul în care s-a prezentat la spital, îngrijirile medicale corespunzătoare.

Procurorii din Giurgiu s-au sesizat din oficiu, joi, cu privire la personalul medical implicat în serviciile de asistenţă medicală din cazul baschetbalistului american Chauncey Hardy, de la CSS Giurgiu, fiind deschis un dosar penal de ucidere din culpă.

"Sesizarea din oficiu s-a întemeiat pe concluziile Raportului de control al Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, care relevă nerespectarea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi a dispoziţiilor protocoalelor de transfer inter-clinic a pacientului, ce aparţin unităţii de primiri urgenţe din Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă Giurgiu", se arată într-un comunicat remis de Parchetul instanţei supreme.

Pe de altă parte, în cursul zilei de joi, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a dispus preluarea acestui dosar, având în vedere complexitatea acesteia, cercetările fiind efectuate, în continuare, de procurorii Secţiei de urmărire penală a acestui parchet.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu va fi amendat cu 35.000 de lei, după ce ancheta Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a scos la iveală nereguli grave la respectarea procedurilor şi protocoalelor medicale, pe durata spitalizării baschetbalistului american Chauncey Hardy.

"Raportul DSP a aratăt că au existat deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical al unităţii de primiri urgenţe din cadrul unităţii sanitare şi al serviciului de ambulanţă. De la ora 4.22, când pacientul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe, şi până la ora 7.00, când cazul a fost preluat de un alt medic, pacientului nu i s-a făcut nici măcar o radiografie, chiar dacă suferise un traumatism craniocerebral. De asemenea, el nu a fost intubat până dimineaţa, deşi se afla în comă profundă. În momentul în care pacientul a ajuns la spital erau de gardă un medic şi patru asistenţi", a declarat, miercuri, dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Potrivit subsecretarului de stat Raed Arafat, Ministerul Sănătăţii a propus aplicarea unor amenzi. Astfel, cei doi medici care se aflau de gardă în dimineaţa în care Chauncey Hardy a fost dus la spital ar putea primi o amendă de 3.000 de lei.

Medicul de pe ambulanţă care a luat decizia de a-l transfera pe pacient la un alt spital, într-o ambulanţă în care se afla doar un asistent, ar putea fi amendat cu 1.500 de lei.

Pentru Spitalui Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Ministerul Sănătăţii propune o amendă de 35.000 de lei, pentru neasigurarea condiţiilor de care avea nevoie urgent pacientul. Iar pentru serviciul de ambulanţă judeţean, se propune o amendă de 15.000 de lei pentru nemonitorizarea şi neaplicarea protocoalelor de transfer.

Vă reamintim că în noaptea de sâmbătă spre duminică, baschetbalistul american Chauncey Hardy, în vârstă de 23 de ani, a fost lovit într-un bar din Giurgiu unde sărbătorea victoria echipei sale, CSS Giurgiu, contra celor de la Dinamo Bucureşti. Sportivul a murit duminică după-amiază la Spitalul Bagdasar din Capitală, din cauza leziunilor cerebrale.

(realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.