ULTIMA ORĂ 7 februarie 2013

Bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale pe 2013, adoptate de Parlament. Ponta: „Nu e perfect, dar e cel mai bun pe care-l putem prezenta”

de Covasna Media | 386 vizualizări

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, joi, cu amendamente, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013 şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale pentru anul în curs.

Bugetul de stat a fost adoptat cu 309 voturi "pentru" şi 108 "împotrivă". „Nu este un buget perfect dar este cel mai bun pe care-l putem prezenta astăzi”, a declarat premierul Victor Ponta.

Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2013 a fost adoptat cu 310 voturi "pentru" şi 109 voturi "împotrivă". La acest proiect de act normativ a fost adoptat un singur amendament, care propune eliminarea prevederii potrivit căreia ordonatorul principal de credite are obligaţia să transmită Ministerului Finanţelor Publice detalierea în structură, pe funcţii, a numărului maxim de posture finanţat prin prezenta lege şi salariul mediu de bază pe funcţii, din anul 2013, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi.

Amendamentul însuşit de plen a fost propus de Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat şi Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, precum şi de deputaţii PP-DD Liliana Mincă, Daniel Catalin Fenechiu şi Radu Popa şi de grupurile parlamentare ale PP-DD.

Comisiile de specialitate au explicat acceptarea acestei modificări "pentru o informaţie juridică completă şi punerea de acord cu normele de tehnică legislativă prevăzute de Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative".

(b1.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.