ULTIMA ORĂ 4 februarie 2013

Blogul ActiveWatch: Antena3 îşi dezinformează cu bună ştiinţă publicul

de Covasna Media | 511 vizualizări

În ediţia din 29 ianuarie 2013 a emisiunii "Sinteza zilei", dedicată situaţiei din Ţinutul Secuiesc, realizatorul Antena3 Mihai Gâdea a afirmat că pe site-ul oficial al Consiliului Judeţean Covasna tot conţinutul este în limba maghiară. În sprijinul acestei afirmaţii, el a arătat o captură de ecran a site-ului respectiv, în care apăreau doar informaţii în limba maghiară. "Ce nu a spus Mihai Gâdea este faptul că site-ul www.covasna.info.ro are o versiune completă în limba română", iar "graficienii Antena 3 au tăiat din print-screenul prezentat exact lucrul care nu ajută emisiunea: acea porţiune de site în care se vede link-ul către versiunea în limba romana", notează Agenţia de Monitorizare a Presei-ActiveWatch pe blogul său.

Sursa citată compară două capturi de ecran – cea prezentată în emisiunea respectivă şi cea a site-ului aşa cum arată el în realitate, iar autorul materialului de pe blogul ActiveWatch precizează: „Nu este prima oară când aflu că site-ul în cauză nu are versiune în limba română, deci l-am mai verificat şi cu alte ocazii şi am constatat acelaşi lucru: nu am găsit secţiuni care să nu fie traduse.”

Materialul ActiveWatch notează că, deşi în captura primei pagini a site-ului CJ Covasna, prezentată de Antena 3, nu apare link-ul la versiunea în limba română, „problema e că nu au fost suficient de consecvenţi şi nu au mai făcut acelaşi lucru cu al doilea print-screen al site-ului pe care l-a prezentat Mihai Gâdea invitaţilor din studio care erau deja oripilaţi de această descoperire”. Este vorba despre o captură a paginii de contact de pe site-ul instituţiei, în care apare link-ul către versiunea în limba română în aceeaşi poziţie în care, în realitate, apare şi pe prima pagină a instituţiei.

În emisiunea respectivă, în care a intrat în direct preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, participanţii au încercat să intre pe pagina în limba română a instituţiei, pagina indicată de acesta, dar nu au reuşit. „Această chestiune nu a mai fost lămurită, iar publicul a rămas cu impresia că, într-adevăr, site-ul www.covasna.info.ro nu are versiune în limba română”, notează blogul ActiveWatch.

(hotnews.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.