ULTIMA ORĂ 17 aprilie 2012

Blejnar a fost demis din fruntea ANAF. I-a expirat termenul dat de premier

de Covasna Media | 336 vizualizări

Sorin Blejnar a fost revocat, marţi, de la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală de către premierul Mihai Răzvan Ungureanu. Blejnar va activa în continuare în ANAF ca şef al departamentului de control al marilor averi, departament înfiinţat chiar de către el, informează România TV. În locul lui Blejnar a fost numit Şerban Pop, care a fost vicepreşedinte la ANAF în timpul guvernării Tăriceanu.

"Prim-ministrul Mihai-Răzvan Ungureanu a semnat astăzi, 17 aprilie 2012, decizia de revocare a domnului Sorin Blejnar din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Tot astăzi, primul-ministru a semnat decizia de numire a domnului Şerban Pop în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) după ce s-a constatat, în urma unei analize efectuate la nivelul aparatului de lucru al primului-ministru, că din partea ANAF nu a fost înregistrată o colectare eficientă a veniturilor. "A fost o analiză la nivelul aparatului de lucru al primului-ministru, în intervalul celor 60 de zile. În urma analizei, s-a constatat că nu a fost o colectare eficientă", a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în urma unei discuţii avute, marţi, cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, decizia de eliberare din funcţie fiind semnată de şeful Guvernului, informează Guvernul.

Azi a expirat termenul de 60 de zile până la care premierul Ungureanu i-a cerut şefului ANAF să strângă două miliarde de euro la buget pentru mărirea salariilor. În urmă cu două săptămâni, Blejnar reuşise să strângă doar jumătate din suma fixată.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu dorea să-l înlăture pe Sorin Blejnar, însă mai mulţi democrat-liberali au făcut front comun în jurul şefului Fiscului, au afirmat surse din coaliţia de guvernământ. Prim-ministrul este cu ochii şi pe şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor şi pe cel al Gărzii Financiare.

În plus, spun sursele citate, Sorin Blejnar este în continuare susţinut de mai mulţi lideri importanţi ai PDL-ului, lideri care nu îl vor plecat de la şefia Fiscului şi care vor ca acest subiect să fie dat uitării.

Pe de altă parte, în vizorul lui Ungureanu mai sunt şi şeful de la Autoritatea Naţională a Vămilor şi şeful Gărzii Naţionale. Aici intervine de asemenea o problemă, pentru că şeful Gărzii Naţionale provine din rândul UDMR, iar o eventuală înlocuire a acestuia din funcţie ar presupune o nouă negociere între Mihai Răzvan Ungureanu, PDL şi UDMR.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.