ULTIMA ORĂ 27 ianuarie 2011

Bilanţul gripei noi în România a ajuns la 24 de îmbolnăviri şi 4 decese

de Covasna Media | 534 vizualizări

Douăzeci şi patru de români s-au îmbolnăvit de gripă nouă de la începutul acestui an, iar numărul deceselor a ajuns la patru. Cel mai recent caz este cel al unui băieţel din Satu Mare în vârstă de un an şi două luni. Şi la Constanţa au fost confirmate miercuri două noi cazuri.

Cele mai multe cazuri de infectare cu virusul gripei noi s-au înregistrat până acum în judeţele Iaşi şi Bistriţa-Năsăud. Au mai fost diagnosticate câte două cazuri în şapte judeţe din ţară, printre care Bihor, Călăraşi şi Cluj. În total, patru persoane şi-au pierdut viaţa, pe fondul complicaţiilor apărute din cauza infectării cu A/H1N1.

Prima victimă a gripei, în acest an, a fost un profesor de arhitectură. El a murit la spitalul din Iaşi, din cauza complicaţiilor apărute în urma contractării virusului gripei noi. Arhitectul a fost internat în spital la începutul lunii ianuarie, în stare gravă, după ce se întorsese din Egipt.

Următoarele două decese provocate de A/H1N1 au apărut într-un interval de numai 12 ore. Primul caz, respectiv o femeie de 23 de ani însărcinată în 28 de săptămâni, a fost descoperit la Ploieşti. Tânăra a fost internată la secţia de ginecologie a spitalului din Ploieşti, apoi Institutul Cantacuzino a confirmat prezenta virusului A/H1N1. Medicii au decis că e mai bine, pentru sănătatea femeii, să întrerupă sarcina, însă aceasta nu a supravieţuit operaţiei.

Câteva ore mai târziu, o altă femeie, de 29 de ani, de data aceasta din Iaşi, a murit, diagnosticată cu acelaşi virus.

Cel mai recent deces pus pe seama gripei noi s-a înregistrat în Satu-Mare. Un băieţel de un an şi două luni, care iniţial a fost diagnosticat cu peritonită, s-a stins într-un spital din Cluj.

(www.antena3.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.