ULTIMA ORĂ 23 ianuarie 2011

Băsescu, la Cotroceni: Procesul de recalculare a pensiilor militare se suspendă

de Covasna Media | 793 vizualizări

După întâlnirea cu premierul Emil Boc şi cu miniştrii Igaş, Oprea şi Ialomiţianu, pe tema pensiilor militarilor, preşedintele a susţinut un discurs, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, la Palatul Cotroceni, despre pensiile militare. Iată cele mai importante declaraţii.

* Întâlnirea de azi s-a terminat mai înainte, cu toate ministerele care trebuie să rezolve problema aplicării legii 119. prima concluzie e că decizia ÎCCJ trebuie respectată. Deci se suspendă procesul de recalculare a pensiilor.

* Împreună cu participanţii la discuţiile de azi am stabilit următoarele măsuri pe care Guvernul urmează să le pună în aplicare. Nu le-am stabilit eu, sunt rezultatul discuţiilor avute cu ei. Guvernul va emite o OUG de prelungire a termenului de recalculare până la 31. 12. 2011.

* Altă măsură stabilită e aceea că pensiile recalculate pe legea 119 şi comunicate pensionarilor militari prin decizii rămân valabile, şi cele care au crescut, şi cele care au scăzut.

* Pensionarii militari cărora nu l-au recalculat, din februarie vor primi pensia din decembrie 2010 şi diferenţa corespunzătoare sumei primite în ianuarie.

* Va trebui un alt mecanism de strângere a datelor necesare recalculării pensiilor.

* Nu pot să nu fac câteva observaţii legate de campania care s-a desfăşurat în această perioadă legat de recalculare. Pentru mine e evident că, după ce cele două trusturi ale lui SOV şi Voiculescu au avut o contribuţie la a ţine naţiunea dezbinată, au încercat aceeaşi performanţă şi cu corpul militar. Lor li s-au alăturat militari care nu au stagiul complet în Armată. Aceşti domni nu fac decât să încerce să blocheze un proces prin care militarii de carieră completă câştigă la pensie.

* Prin noua lege a pensiilor, militarii cu carieră întreagă câştigă.

* Nu suntem pregătiţi să nu dăm satisfacţie celor care au ajuns să întindă mâna la banii statului. Spun că nu putem renunţa la această lege pentru că ea prefigurează şi viitorul celor aflaţi acum în Armată. Acest sistem permite înscrierea militarilor şi în sistemul de pensii private.

* Din rândul coloneilor, 2563 au creştere, 2820 de colonei au scădere de pensie. Lt-col. 2980 au creştere de pensie, 2377 scădere. Maiori.2592 creştere, 2217 scădere de pensie, în funcţie de vechime. Subofiţeri. Din cei 3950 de maiştri-militari pentru care s-3859 au creştere, 89 au scădere. Din cei 7805 subofiţeri, 7586 au creştere de pensie, iar 216 au scădere. Este evident că noua lege pe de o parte pune în valoare generalii şi ofiţerii superiori cu carieră completă în Armată, şi îi aduce acolo unde le e locul pe cei care au plecat înainte de termen. Sigur, Armata oricum s-ar fi restructurat. Mulţi au preferat să ia banii fără să le spună nimeni să plece. În zona subofiţerilor se produce creşterea de pensii cea mai spectaculoasă şi eu cred că e corect.

* N-am văzut niciun colonel plecat din Armată cu prima de 30 de salarii în vreun TAB cu bomba sub el. Baza Armatei Române sunt subofiţerii.

* Această bătălie a acelui sindicat sau organizaţie a rezerviştilor timpuriu pensionaţi a manipulat toţi pensionarii militari pentru că aveau interes să nu le fie recalculate pensiile.

* 29181 de pensii recalculate au intrat în plată şi se vor plăti, 20740 de cadre militare au creştere, 8425 au scădere. Asta este situaţia în momentul de faţă. 16 sunt militarii cărora li se păstrează pensiile.

(www.realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
PANI HACITIN, 15 februarie 2011
Bravo CLUJ, bravo JUSTITIE ! O decizie corecta si legala ! Ce vina au pensionarii ca la data cand au iesit la pensie era un sistem legislativ in domeniu care le acorda niste drepturi ??? Sa dea citeste integral
oblio, 24 ianuarie 2011
Sa recalculeze si sa taie pensiile la toti securisti.
plutonier, 24 ianuarie 2011
DOBITOC CHIOR, MARS AFARA.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.