ULTIMA ORĂ 23 martie 2012

Băsescu: Acum câteva ore, Boldea era în Kenya. Îl vom găsi şi în gaură de şarpe

de Covasna Media | 425 vizualizări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la bilanţul SRI, că deputatul Mihail Boldea se află în Kenya şi a arătat că se va implica în readucerea lui în ţară. "Îl vom găsi şi în gaură de şarpe", a promis Băsescu.

"Mă voi implica categoric şi în acest caz de aducere înapoi. Ştim unde este, vom face toate eforturile posibile. Da, acum câteva ore era în Kenya. Nu ştim unde va fi diseară", a spus Băsescu.

El a relatat că în trecut s-a implicat şi în aducerea înapoi a altor infractori daţi în urmărire generală - Naor, Popa, Necolaiciuc, Hayssam. "Readucerea implică foarte mult efort politic, nu doar poliţienesc. Numai eu ştiu câte intervenţii am avut la preşedintele Indoneziei-telefoane, scrisori personale", a declarat Traian Băsescu referindu-se la readucerea în România a lui Nicolae Popa.

"Încă de aseară, statul român a declanşat procedurile de aducere în ţară a domnului Boldrea. Nu ştiu cât de repede, cât va dura, dar vă asigur că îl vom găsi şi în gaură de şarpe până la urmă. Va trebui să revină, aşa cum a fost şi cu alţii", a asigurat Băsescu.

Băsescu a exclus varianta că procurorii să fi facilitat în mod deliberat scăparea lui Boldea din România. "Sunt convins că cei care au muncit la dosar nu au vrut să-l scape", a apreciat şeful statului.

În schimb, preşedintele a reproşat procurorilor faptul că au declanşat procedurile de reţinere şi interogare prea târziu, astfel încât Mihail Boldea a avut timp în weekend să-şi pregătească ieşirea din ţară, înainte ca Parlamentul să dea curs solicitării Parchetului de a permite reţinerea lui. "Oboseala şi o carenţă profesională au făcut ca procurorii să declanşeze operaţiunea într-un moment nepotrivit", crede preşedintele care susţine că operaţiunea ar fi trebuit să înceapă într-o zi de luni astfel încât Parlamentul să dea imediat un aviz pentru arestarea deputatului.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.