ULTIMA ORĂ 16 iulie 2012

Băsescu: Abandonez mandatul dacă la referendum vin sub 50%, votul majoritar fiind împotriva mea

de Covasna Media | 371 vizualizări

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, duminică, că în situaţia în care la referendum vor veni sub 50% din alegători, votul fiind majoritar împotriva sa, va relua propunerea către partidele politice de a-şi abandona mandatul cu condiţia revizuirii Constituţiei.

Întrebat, la Realitatea TV, cum va reacţiona în situaţia în care participarea la referendum va fi sub 50%, iar votul majoritar împotriva sa, Băsescu a răspuns: "Conform legii".

Moderatorul a insista şi a cerut specificaţii, întrebându-l pe Traian Băsescu dacă în această situaţie se va întoarce la Cotroceni.

"Vedem. Vedem asta. Dar voi ţine cont de lege şi de interesul naţional, asta vă asigur", a răspuns Băsescu.

Întrebat dacă va ţine cont şi de opinia publică, Băsescu a răspuns: "Categoric că voi ţine şi atunci probabil că o să readuc în discuţie, într-o astfel de situaţie, propunerea pe care am făcut-o partidelor politice de a-mi întrerupe mandatul în octombrie-noiembrie pentru organizarea simultană a alegerilor prezidenţiale şi legislative cu condiţia - pentru că unui preşedinte care îşi abandonează mandatul îi trebuie o justificare temeinică – cu condiţia revizuiorii Constituţiei şi trecerii la Parlament cu 300 de parlamentari, aşa cum românii au votat în noiembrie 2009".

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.