ULTIMA ORĂ 5 ianuarie 2014

Anul 2014, plin de noi taxe și scumpiri

de Covasna Media | 572 vizualizări

Accizele la carburanți și prețul alimentelor, gazelor și energiei vor crește

Un an plin de noi taxe şi scumpiri. 2014 vine cu noi majorări de preţuri pentru români. Vorbim de accize la carburanţi, alimente şi energie, care vor fi mai scumpe. La toate acestea se adaugă şi majorarea gazelor cu 1%, de la 1 ianuarie.

Asta înseamnă că orice mărire de venituri din partea Guvernului va fi practic anulată.

Oamenii se plâng că fac faţă cu greu noilor scumpiri, în condiţiile în care veniturile rămân neschimbate în noul an. Reacţiile oamenilor vin după avalanşa de scumpiri anunţată pentru 2014. Pe şoferi de exemplu, noile accize îi vor împovăra cu încă 500 de lei.

După scumpirea transportului şi alimentele vor face o gaură de 200 de lei în bugetul românului. Ajutată şi de taxa pe stâlpii de curent şi factura la energie va creşte cu 100 de lei. În total, o fami­lie din România va trebuie să cheltuiască 800 de lei pe an din cauza acestor majorări.

Toate acestea pe lângă majorarea gazelor anunţate de Guvern.

Analiştii au anticipat că toate aceste majorări care se fac gradu­al la tarifele gazelor naturale, vor antrena, în 2014, un nou val de scumpiri şi pentru alte produse, ca urmare a majorării tarifelor pe lanţul de producţie.

Preţul gazelor de producţie internă este acum în jur de 200 de dolari pe mia de metri cubi, în timp ce gazele de import costă aproximativ 400 de dolari pe mia de metri cubi.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.