ULTIMA ORĂ 9 martie 2018

Al treilea caz de deces din cauza gripei - un tânăr de 23 de ani

de Iulia Drăghici - Taraș | 4803 vizualizări

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a confirmat, vineri, al treilea caz de deces din cauza gripei tip A - un tânăr în vârstă de 23 de ani. 

Managerul instituţiei, Andras Nagy Robert, a declarat pentru AGRPRES că tânărul a murit luni la secţia ATI, rezultatul analizelor de laborator, care au confirmat diagnosticul, sosind vineri de la Bucureşti. 

Potrivit acestuia, tot vineri s-a primit şi rezultatul în cazul decesului unei tinere în vârstă de 17 ani din zona Baraolt, diagnosticată de medici cu infecţie cu virusul gripal din grupa A H1. 

„Azi a venit confirmarea în ambele cazuri. Băiatul a decedat luni, iar fata, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ATI. (...) Ce pot să vă spun este că tânăra era însărcinată (...). Sarcina trecuse de 30 de săptămâni şi a fost internată la secţia Infecţioase, dar la câteva ore a fost transferată la ATI unde a încetat din viaţă. Din câte am înţeles, în săptămâna precedentă ar fi fost internată la Spitalul din Baraolt, de unde a fugit, în stare febrilă", a declarat Andras Nagy Robert. 

Primul caz de deces din cauza gripei a fost anunţat de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe pe data de 22 februarie, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 53 de ani din Tulcea. 

Potrivit directorului medical al Spitalului, dr. Antal Almos, bărbatul fusese internat pentru o operaţie, dar, pentru că prezenta semnele unei infecţii respiratorii grave, a fost transferat la Secţia de boli infecţioase, unde a încetat din viaţă.

Sursa: AGERPRES.

Intră AICI pentru detalii în legătură cu celelalte două cazuri de gripă care au dus la deces. 

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.