ULTIMA ORĂ 5 octombrie 2014

Agricultorii care vor investi în proiecte de procesare a producției vor avea prioritate la fondurile europene în 2015

de Covasna Media | 482 vizualizări

Agricultorii care vor investi în proiecte de procesare a producției obținută și pe care apoi o vor vinde pe principiul „de la fermă, la furculiță”, vor avea prioritate la finanțarea din fondurile europene.

Ministerul Agriculturii intenționează astfel să schimbe regulile de alocare a banilor, cu scopul de a-i convinge pe producătorii agricoli să investească şi în unităţi de procesare.

De asemenea, tot din 2015, micii fermieri care îşi vor crește suprafeţele agricole cultivate până la 30 de hectare vor primi subvenţii mai mari cu 40 de euro, potrivit stiri.tvr.ro.

Majorarea subvenției are ca scop să încurajeze comasarea terenurilor, dar şi asocierea agricultorilor care ar urma astfel înregistreze o productivitate mai bună. Și asta pentru că, după cum susțin consultanții în mana­gement, trebuie găsite și alte surse de finanțare a agriculturii, în afara banilor europeni.

România are de cheltuit, până în anul 2020, o sumă de 10 miliarde de euro pentru plăţi directe către fermieri şi 8 miliarde pentru dezvoltarea rurală.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.