ULTIMA ORĂ 25 iunie 2012

Adrian Năstase rămâne în spital. Medicii cer raport medico-legal

de Covasna Media | 384 vizualizări

Medicii de la Spitalul Floreasca au anunţat luni decizia în privinţa transferului lui Adrian Năstase la spitalul penitenciarului Rahova. Internat de urgenţă şi operat după ce săptămâna trecută a încercat să se sinucidă, Adrian Năstase rămâne pentru moment sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Urgenţă. Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Bogdan Opriţa, comisia de evaluare a stabilit că un eventual transfer al fostului premier poate fi decis doar în urma evaluării medico-legale.

În urma evaluării multidisciplinare, medicii care l-au tratat pe Adrian Năstase după internarea sa şi după operaţie au stabilit că decizia privind transferul poate fi luată doar în urma expertizei medico-legale, conform codului de procedură. În acest sens au fost înaintate adrese către IGPR şi IML.

"Pacientul, în acest moment, rămâne în spital", a declarat medicul Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca.

"Astăzi, 25.06.2012, s-a dat curs demersului oficial al Poliţiei Române, conform adresei 249466/22.06, înregistrată la instituţia noastră cu numărul 12173/23.06, în urma căreia s-a făcut evaluarea multidisciplinară a pacientului Adrian Năstase. Având în vedere statutul juridic special al pacientului, comisia consideră că responsabilitatea stabilirii eventualului transfer al pacientului şi a tratamentului într-o unitate spitalicească specifică poate fi stabilită numai în urma expertizei medico-legale, conform codului de procedură. În conformitate cu acest lucru au fost înaintate adresele către cele două instituţii abilitate, respectiv către Poliţia Română şi către Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", Comisia Superioară de Medicină Legală", a spus Opriţa.

Spitalul a înregistrat luni dimineaţa un document al Poliţiei prin care solicita detalii despre starea de sănătate a fostului premier, în urma căruia echipa medicală trebuia să prezinte până, la ora 10.00, un raport scris.

Poliţia Capitalei a trimis vineri, la Floreasca, o solicitare referitoare la starea de sănătate a fostului premier, pentru a se şti dacă acesta poate fi transferat la petinenciar, în vederea executării pedepsei de doi ani de închisoare.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.